Nekdanjemu vratarju Olimpije uspel rekord hrvaške lige

Nogomet 5. Feb 202413:24 1 komentar
Ivan Banić iz časov, ko je igral za Olimpijo. FOTO: Jure Banfi.

Hrvaškega vratarja Ivana Banića navijači Olimpije ne pomnijo po dobrem, toda pretekli konec tedna je bil v prvi hrvaški ligi junak. Med vratnicama Gorice mu je uspelo zbrati rekordno število obramb na eni tekmi.

Ivan Banić je bil član Olimpije v prvi polovici leta 2022 in v tem času zbral 17 nastopov v njenem dresu, a v Stožicah ni prepričal, zato se je pred začetkom sezone 2022/23 vrnil na Hrvaško. Okrepil je Gorico, pri kateri si garderobo deli z nekdanjim slovenskim reprezentantom Timom Matavžem.

29-letni hrvaški vratar redno brani za Gorico, v nedeljo pa je močno opozoril nase. Čeprav je Gorica proti hrvaškemu prvaku Dinamu iz Zagreba izgubila z 0:2, je bil igralec tekme. Sofascore mu je prisodil visoko oceno 9.0, višjo je v 21. krogu prve hrvaške lige dobil le en nogometaš.

Banić je namreč proti Dinamu zbral kar 13 obramb, kar je rekord, odkar je Sofascore s sezono 2020/21 začel beležiti te podatke.

V tej sezoni je v prvenstvu sicer zbral 21 nastopov in prejel 22 golov. Na osmih tekmah je svojo mrežo uspel ohraniti nedotaknjeno.

Gorici, za katero je Matavž tokrat odigral 64 minut, v prvenstvu sicer ne gre najbolje. Doživela je še tretji poraz v nizu, na zadnjih šestih tekmah pa je osvojila le točko. Trenutno je na šestem mestu prvenstvene lestvice.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje