Nemkam prekipelo: Premagal nas je moški

Nogomet 11. Jul 202313:31 1 komentar
Barbra Banda; FOTO: Guliverimage

V Avstraliji in Novi Zelandiji je skoraj vse nared za začetek letošnjega SP v nogometu za dekleta, na katerem bo nastopilo 32 reprezentanc, Mednarodna nogometna zveza (FIFA) pa se pred turnirjem leta ukvarja s težavami, ki obkrožajo ekipo afriške predstavnice.

Na Zambijke se škandali kar lepijo. Prvi je nastal po pripravljalni tekmi z Nemkami, ki jo je afriška zasedba dobila z rezultatom 3:2.

Nemški Bild je objavil zgodbo o tem, da za Zambijke nastopa Barbra Banda, ki je v resnici moški. Omenjeni časnik je kapetanko afriške izbrane vrste vzel na piko, potem ko je “elfu” na prijateljskem srečanju zabila dva zadetka.

Mesto v ekipi za spolne odnose?

Bild se sklicuje na dejstvo, da 23-letni članici Šanghaja FIFA ni dovolila nastopati na zadnjem Afriškem pokalu, saj je padla na testu merjenja vsebnosti moškega hormona testosterona v telesu. Za igranje na OI v Tokiu je vendarle dobila zeleno luč, FIFA ji je zdaj odobrila tudi brcanje na SP.

FOTO: Roland Krivec/DeFodi Images via Guliverimage

“Sodelujoče ekipe pred prihajajočim prvenstvom sodelujejo na testiranjih, ki nedvoumno pokažejo, da so njihove članice res ženskega spola,” je v kratkem sporočilu za javnost zapisala FIFA.

Olje na ogenj je dolil še britanski časnik Guardian, ki piše, da naj bi selektor ženske reprezentance Zambije Bruce Mwape mesta v ekipi za svetovno prvenstvo podeljeval v zameno za spolne odnose z nogometašicami. Primer menda obravnavata zambijska policija in FIFA.

Kakorkoli že, Zambijke bodo na mundialu za dekleta – med 21. julijem in 21. avgustom – nastopale v skupini C, skupaj s Španijo, Kostariko in Japonsko.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje