Neumnost Iračana tlakovala epski zasuk Jordancev (VIDEO)

Nogomet 29. Jan 202416:25 0 komentarjev

Po Tadžikistanu in Avstraliji se je med osem najboljših na azijskem pokalu po norem preobratu uvrstila še Jordanija. Irak je že vodil z 2:1, ko se je globoko v sodnikovem dodatku zgodil pravni nogometni čudež.

Srečanje so bolje odprli Jordanci, ki so po hudi napaki iraške obrambe v izdihljajih prvega polčasa zadeli prek Yazana Alnaimata in s prednostjo 1:0 odšli na odmor.

V drugem je Irak pokazal več in v 68. minuti zadel za izenačenje na 1:1, osem minut kasneje pa je na stadionu Khalifa v Dohi Iračane v vodstvo popeljal Ayman Hussein. Slednji je v navalu veselja oponašal tudi veselje zadetka Jordanec, kar je iranski sodnik Faghani videl kot provokacijo in brez oklevanja napadalcu Iraka pokazal drugi rumeni karton in ga poslal v slačilnico.

Zadetek in izključitev Husseina:

Prednost igralca več so Jordanci izkoristili. Napadli so z vsemi topovi in začeli z obleganjem iraških vrat, nagrada pa je prišla globoko v sodnikovem dodatku, ko je naprej za izenačenje na 2:2 v petimi minuti sodnikovega dodatka poskrbel Yazan Abo Al Arab, 30 sekund pred iztekom tekme pa je za končnih 3:2 zadel še Nizar Al Rashdan in spisal novo presenečenje na azijskem pokalu.

Za prvo je v nedeljo poskrbel Tadžikistan, ki je po streljanju enajstmetrovk izločil favorizirane Združene arabske emirate.

Izidi izločilnih bojev azijskega pokala v Katarju:

Osmina finala:

Nedelja, 28. januar:
Avstralija – Indonezija 4:0 (2:0)
Tadžikistan – ZAE 5:3 (1:1; 1:0)

Ponedeljek, 29. januar:
Irak – Jordanija 2:3 (0:1)
Katar – Palestina 2:1 (1:1)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!