Uradno: Primoža Rogliča lahko kličemo “rdeči bik”

Kolesarstvo 29. Jan 202416:19 0 komentarjev
Primož Roglič
Foto: Bora Hansgrohe/Matthis Waetzel

Red Bull je tudi uradno postal partner kolesarske ekipe Bora - Hansgrohe. Avstrijska Agencija za varstvo konkurence ne nasprotuje projektu, sodelovanje je tako potrjeno.

Nemška ekipa Bora – Hansgrohe, v katero je pred začetkom letošnje sezone prestopil Primož Roglič, bo po novem delovala tudi na avstrijski pogon. Iz moštva so sporočili, da se je uradno začelo partnerstvo z Red Bullom, o katerem je bilo govora že nekaj časa.  Rdeči biki so z 51-odstotnim deležem postali večinski lastniki.

Ralph Denk, šef ekipe Bora – Hansgrohe, je navdušen: “Z današnjo odločitvijo smo premagali pomembno oviro. Temelji sodelovanja z Red Bullom so postavljeni. To je zelena luč, ki smo jo dolgo čakali.”

Denk dodaja: “Vsi v kolesarstvu vemo, kako pomembne so za uspeh osnove. Tega koraka se lotevamo s potrebnim premislekom in odločnostjo. Nadaljnje podrobnosti partnerstva bomo predstavili tekom sezone.”

Ralph Denk
Ralph Denk, glavni mož ekipe Bora Hansgrohe. Foto: Profimedia

Zanimivo bo videti, kaj partnerstvo z Red Bullom pomeni za prihodnost ekipe in njenega kadra. Kaj lahko se zgodi na primer, da bo v sezoni 2025 njen član postal Wout Van Aert, ki ga Red Bull sponzorira. Glasne so govorice o še eni belgijski okrepitvi: Remcu Evenepoelu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!