Nik Omladič: V Maribor nikoli, Olimpija me zelo zanima

Nogomet 17. Avg 202212:002 komentarja
Delite:
Nik Omladič. FOTO: Guliverimages.

Nik Omladič, ki smo ga poklicali, da bi preverili, ali je res v igri za povratek v Olimpijo, je dejal, da bi se v Stožice rade volje vrnil, ampak se z Ljubljančani za zdaj ni pogovarjal. So pa pred časom z njegovim agentom stike navezali pri Mariboru. "Takoj sem mu rekel, da ne bo šlo skozi, imam namreč zeleno srce," je povedal izkušeni 32-letni krilni napadalec, ki je trenutno brez kluba, potem ko je končal skorajda osemletno nemško epizodo.

“Nisem bil v stikih z nikomer, z nikomer se nisem pogovarjal. Špekulacije so bile, ampak ni bilo nič resnega,” nam je na začetku pojasnil Nik Omladič, ki se je po naših informacijah že dvakrat znašel na seznamu potencialnih okrepitev zdajšnje Olimpije. Prvič so ga Igor Barišić in sodelavci prečrtali, saj so – očitno, brez da bi se z njim pogovarjali – ocenili, da bo predrag.

Drugič naj bi se njegovo ime po glavah vodilnih ljudi Olimpije potikalo zdaj, kar ni presenečenje. Pisali smo že, da so si Ljubljančani pred koncem poletnega prestopnega zaželeli še enega osrednjega in enega krilnega napadalca. Prvega so pripeljali pred štirimi dnevi, ko je pogodbo podpisal Portugalec Rui Pedro, drugi bi lahko postal 32-letni nekdanji dolgoletni član Olimpije. Za njo je igral od leta 2010 do leta 2015, ko je odšel v Nemčijo.

“Vrnitev v Olimpijo me zelo zanima. Vedno sem poudarjal, da sem njen velik navijač in mi je za njo mar. Tudi denar ne bi bil težava. Nekaj povsem drugega je, če igraš v domačem okolju, kjer si pripravljen igrati za precej manj denarja. Za tega igraš predvsem v tujini,” je povedal Omladič, ki je na začetku poletja končal nemško epizodo, ki je trajala kar sedem let in pol.

Slovo od Hanse Rostock je bilo zelo čustveno. FOTO: Guliverimages.

Bil je že v Vietnamu, a si v zadnjem hipu premislil

“Potekla mi je pogodba s Hanso Rostock. Malo sem imel težave s poškodbo, v klubu so se do zadnjega odločali, ali bi ali ne bi podaljšali pogodbo. Potem so šli v drugo smer in precej prenovili, pomladili ekipo,” je povedal in dodal, da je bil pred dnevi povsem blizu selitve v Vietnam.

“Imel sem opcijo z Vietnamom, kjer je bil najprej v igri en klub, s katerim se ni izšlo, pozneje pa sem bil blizu podpisa z drugim. Ponudili so mi pogodbo, a mi klub in mesto nista bila všeč. V zadnjem trenutku sem si premislil in odšel. V Vietnamu sem bil deset dni. Treniral sem z eno od tamkajšnjih ekip,” je povedal Omladič, ki je v nemški drugi ligi odigral 98 tekem, 36 nastopov pa je zbral v tamkajšnji tretji ligi. Ob Hansi je nastopal še za Greuther Fürth in Eintracht Braunschweig.

Mariboru je takoj rekel ne

Priznal je tudi to, da so se nanj pred časom spomnili pri Mariboru in navezali stike z njegovim agentom. To opcijo je takoj zavrnil.

“Ni bilo nič resnega, ampak sem agentu takoj rekel, da bi veliko raje šel v Olimpijo. Da zaradi tega, ker imam zeleno srce, v Maribor ne bi odšel nikoli. Tukaj denar ne igra vloge,” je povedal ljubljenec navijačev Olimpije, za katero je odigral 145 tekem. Dosegel je 28 golov in zbral 22 asistenc.

V Stožicah je igral v obdobju ravno pred prihodom predsednika Milana Mandarića, s katerim je Olimpija začela nabirati lovorike. Sam je v Ljubljani nikoli ni osvojil.

V dresu Olimpije na prijateljski tekmi proti Chelseaju v Stožicah leta 2014. FOTO: Guliverimages.

Še pred dvema mesecema je igral proti Schalkeju, Werderju, HSV …

“Tudi zaradi tega bi bil selitve v Olimpijo zelo vesel. Definitivno si želim, da bi bil prvak. To je velika motivacija. Verjamem, da bi lahko pomagal. Če sem še dva meseca nazaj igral v drugi nemški ligi proti Schalkeju, Werderju, HSV, fizično pa se počutim dobro in sem motiviran, potem res ne bi smelo biti težav,” je prepričan nekdanji nogometaš velenjskega Rudarja, ki ima na čase iz Olimpije lepe spomine. Čeprav pravi, da je bilo zelo pestro.

“Če bi vam želel opisati vse, kar se je dogajalo, bi se morala pogovarjati cel dan. Žal mi je predvsem zato, ker sem imel kar nekaj težav s poškodbami, mi je pa v lepem spominu ostalo to, da so me imeli navijači radi. Očitno so začutili, da mi je za Olimpijin grb mar,” se je spomnil Omladič, ki je sijajnega štarta Olimpije v novo prvenstveno sezono seveda zelo vesel.

“Olimpija je res dobra in zasluženo vodi. Sploh glede na to, kaj se je dogajalo, ji gre odlično. Vrhunsko se je izšlo. Škoda le za izpad iz Evrope, bilo bi še lepše, če bi napredovali, ampak po drugi strani bi morda bilo potem že predobro,” je pogovor zaključil nogometaš, ki se lahko pohvali tudi z nastopanjem za najboljšo slovensko reprezentanco. Za Slovenijo je med letoma 2015 in 2017 odigral šest tekem.

Komentari

Vaš komentar