V Olimpijo igralec, ki je v Stožicah pustil globok pečat?

Nogomet 13. Avg 202218:34 > 18:35 2 komentarja
Čustveno slovo Nika Omladiča od Hanse Rostock. Naslednja postaja Olimpija? FOTO: Guliverimages.

Nik Omladič se dogovarja za morebiten prestop v Olimpijo, pri kateri je pustil globok pečat in postal ljubljenec ljubljanskih navijačev. Izkušeni krilni napadalec, ki je trenutno brez kluba, je v Stožicah igral med letoma 2010 in 2015.

Nik Omladič je za Olimpijo odigral 145 tekem v vseh tekmovanjih, zabil pa 28 golov in prispeval 22 asistenc, potem pa leta 2015 odšel v Nemčijo. Tam je bil vse do letošnjega poletja, za Eintracht Braunschweig, Greuther Fürth in nazadnje Hanso Rostock je v tem času odigral okroglih sto tekem v nemški drugi ligi (šest golov in 15 asistenc) in 36 v tamkajšnjem tretjeligaškem tekmovanju (sedem golov in sedem asistenc), v katerem je nastopal tudi v zadnji sezoni.

Po izteku pogodbe s Hanso Rostock je 32-letni krilni napadalec, ki se najbolje znajde na desni strani, lahko pa igra tudi kot ofenzivni vezist, prost igralec in išče nov klub. Olimpiji naj bi bil ponujen že pred časom, a naj bi bil za novo vodstvo, ki ponuja precej manjše zneske od prejšnjega, predrag.

Na uho pa nam je medtem prišlo, da se Omladič z Olimpijo o morebitnem sodelovanju dogovarja še drugič. Ali bo kaj iz tega, bomo izvedeli kmalu, jasno pa je, da si v Stožicah več kot šest tisoč evrov neto mesečne plače, kar je zgornja meja za plače igralcev v Olimpiji ta hip, ne bo mogel obetati.

Osrednjega so že ujeli, lovijo še krilnega napadalca

Medtem ko naj bi Maribor, ki mu gre na začetku sezone slabo in je na dnu lestvice, s kadrovanjem za novo sezono že zaključil, pa se Olimpija očitno še krepi.

Ljubljančani so po sijajnem štartu v novo prvenstveno sezono, v prvih štirih tekmah so štirikrat zmagali, novega osrednjega napadalca že pripeljali, danes je pogodbo podpisal 24-letni Portugalec Rui Pedro.

Morebiten Omladičev prihod se sklada tudi z napovedmi izpred tedna dni, ki jih je med vrsticami potrdil tudi trener Albert Riera, in sicer, da želijo do zaključka poletne nogometne tržnice pripeljati še enega klasičnega in enega krilnega napadalca. Pedro je predstavnik prve skupine, bo Omladič tisti, ki prihaja iz druge?