NK Bravo zapušča steber obrambe, seli se v Rusijo

Nogomet 23. Feb 20237:27 0 komentarjev
Mitja Križan; FOTO: Aleš Fevžer

Branilec Mitja Križan zapušča vrste Brava in se seli v Rusijo. Tam bo oblekel dres drugoligaša FC Rodina iz Moskve, je pa to njegova druga izkušnja v tujini, saj je leta 2019 okusil slast igranja pri belgijskem Lommelu.

Zanimivo, Križan bo pri klubu iz ruske prestolnice eden izmed le treh tujcev.

Za Rodino igrajo le Rusi, izjema sta ob 25-letnem Štajercu le še brazilski vezist Wesley Nata in nigerijski napadalec Raymond Adeola. Klub, ki domače tekme igra na stadionu Spartakovec s 5000 sedeži, je po dvajsetih krogih tekmovanja na 12. mestu v osemnajstčlanski ligi.

Križan je v NK Bravo iz Celja prišel v sezoni 2018/19. Letos je na 22 tekmah kot standarden član ljubljanske zasedbe dosegel dva zadetka.

Rodina je mlad klub, ki je ustanovljen leta 2015, njegov lastnik pa je ruski milijarder Sergej Lomakin, ki bdi tudi nad ciprskim Pafosom in latvijsko FC Rigo.

Še zanimivost: trener prvega moštva moskovskih “ptic”, Dmitrij Parfjonov, je v dresu ukrajinske reprezentance novembra 1999 proti Sloveniji igral za Bežigradom v (zgodovinskih) dodatnih kvalifikacijah za preboj na EURO 2000 ter bil tedaj na začetku drugega polčasa izključen:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!