Bielsa poklonil 2,5 milijona evrov

Nogomet ostalo 19. Okt 201811:43 > 11:45
Emilio Andreoli/Getty Images

Menedžer Leeds Uniteda Marcelo Bielsa je svojemu nekdanjemu klubu Newell's Old Boys poklonil 2,5 milijona evrov za izgradnjo trening centra, v katerem bodo igralci spali in spremljali video analize nasprotnika.

Ničesar jim ne podarjam. Samo vračam dolg. Newell’s je klub, ki me je formiral. Od njega sem dobil veliko več, kot sem mu dal,” je ob tej hvale vredni potezi dejal Marcelo Bielsa.

Trening center, ki bo odprt naslednji mesec, bo nosil ime “Jorge Griffa” po nekdanjem pomočniku Bielse. Po mnenju 63-letnega strokovnjaka bo imel klub prednosti tudi na daljše časovno obdobje. “Infrastruktura pomaga ekipi, da se pripravi. Kvaliteta igralcev in kvaliteta priprav sta dve najpomembnejši stvari v nogometu. Ko je klub stabilen, je tudi atraktiven. Ko je organizacija učinkovitejša, si igralci želijo priti. Trenerji prav tako. Važno je, da narediš vse, kar lahko, da bi dvignil standard. Newell’s je klub, ki veliko dela z mladimi igralci. To pa je samo moj mali znak pozornosti,” je zaključil Bielsa.

Argentinec je leta 1990 ravno pri Newell’s Old Boys začel svojo trenersko kariero, v omenjenem klubu pa je preživel tudi svojo kratko kariero nogometaša, ki jo je zaključil pri 25-letih.