“Bil sem boljši od Di Marie”, a končal v tretji švedski ligi

Nogomet ostalo 24. Dec 202011:53
Freddy Adu
Freddy Adu (Foto: Drew Hallowell/Getty Images)

Eden od najpompoznejšo napovedanih nikoli uresničenih talentov v zgodovini nogometa Freddy Adu je govoril o napakah, ki jih je naredil med svojo dolgo, a ne preveč uspešno kariero. Kot ključno napako je izpostavil odhod iz portugalskega giganta Benfice.

V Gani rojeni Freddy Adu je s 14-leti postal najmlajši profesionalec v zgodovini ameriške lige MLS, v času svojega bivanja pri Benfici pa je bil soigralec tudi z Angelom di Mario.

“Največja napaka je bila, ko sem iz Benfice odšel na posojo v Monaco. To povem najbolj iskreno – če bi lahko vrnil čas, tega ne bi nikoli naredil. V Benfici sem imel tri trenerje, klub je bil nefunkcionalen in hotel sem le čim prej oditi od tam. To se je izpostavilo kot najslabša odločitev. V klub sem prišel skupaj z Di Mario, v tisti prvi sezoni sem bil boljši od njega,” je dejal danes 31-letni Adu, ki je med drugim tudi član D.C. Uniteda, Belenensesa, Arisa, Jagodine, Kupsa, bil pa je tudi na preizkušnji pri Manchester Unitedu.

Odšel sem v Monaco, Angel pa je ostal v klubu. In ugotovite, kaj se je zgodilo? On je dobil priložnost pri novem trenerju in prišel v prvo postavo in kmalu je prestopil v Real Madrid. Jaz sem sprejel najslabšo možno odločitev za svojo kariero,” je zaključil Adu, ki je dobro poznan predvsem ljubteljem računalniške igrice Football Manager.

Adu je imel zadnji angažma pri švedskem tretjeligašu Österlen FF.

Komentari

Vaš komentar