Brazilska policija s hišno preiskavo nad Diega Costo

Nogomet 1. Okt 202114:50 0 komentarjev
Diego Costa
Foto: Marcello Zambrana / AP

Brazilska policija je zaradi domnevnih finančnih utaj opravila hišno preiskavo na domu nekdanjega nogometnega zvezdnika Atletica Madrida in Chelseaja Diega Coste.

Costa, ki igra za trenutno vodilno moštvo brazilskega prvenstva Atletic Mineiro, je po poročanju lokalnih medijev vzbudil pozornost policije v njegovem domačem mestu Sergipe, ki se nahaja približno 1600 kilometrov severovzhodno od Bela Horizonteja.

Organi pregona nogometaša sumijo sodelovanja v kriminalnem združenju, ki naj bi se ukvarjalo s pranjem denarja in igrami na srečo. “V prvi fazi operacije, ki smo jo pričeli 3. marca, smo zasegli dokumente in elektronsko opremo, zaradi katerih smo lahko poglobili našo preiskavo. Zasegli smo tudi 13.129.217 realov v gotovini (2,4 milijona dolarjev). Glede na zbrane dokaze, smo lahko identificirali skupine in posamezna podjetja, ki so sodelovala pri pranju denarja,” je sporočila policija in dodala, da je pri nečednih poslih sodeloval tudi nogometaš, ki naj bi bil domnevni financer celotne kriminalne sheme, a imena ni razkrila.

Odvetniška ekipa Coste je obtožbe po hišni preiskavi nekdanjega nogometaša Atletica Madrida in Chelseaja zanikala, od škandala pa se je že oddaljil tudi njegov klub.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!