Leto in pol zaporne kazni za organizatorja leta

Nogomet 12. Nov 202118:50 > 18:52 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Podjetnik David Henderson, ki je organiziral let, v katerem je življenje izgubil argentinski nogometaš Emiliano Sala, je v Cardiffu prejel 18-mesečno zaporno kazen zaradi ogrožanja varnosti posadke, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

67-letni Henderson je na sodišču v Walesu prejšnji mesec priznal krivdo po členu zakonika, ki se običajno nanaša na operaterje letov, ki niso pridobili ustreznih licenc za komercialni najem letala.

Preiskovalna enota za letalske nesreče (AAIB) je marca lani objavila uradno poročilo o letalski nesreči letala Piper Malibu, v njem pa zapisala, da pilot David Ibbotson, ki je ob Sali izgubil življenje nad Rokavskim prelivom januarja 2019, ni imel več veljavnega dovoljenja za upravljanje komercialnih poletov z letali, obenem pa tudi letalo Piper Malibu ni imelo dovoljenja za polete.

Ibbotson je bil redni Hendersonov pilot, a obenem ni imel niti ustreznih kvalifikacij za nočne lete.

Sodnik je v Cardiffu ocenil, da je Henderson organiziral let brez pravega certifikata in ustreznih varnostnih sistemov, s katerimi bi izpolnjeval zahteve Uprave za civilno letalstvo Združenega kraljestva (CAA).

28-letni argentinski napadalec je le dva dneva pred nesrečo prestopil iz Nantesa v Cardiff, ki je takrat igral med angleško elito.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!