Nogometni legionarji tudi po zaslugi Čeferina na varnem

Nogomet 28. Feb 20229:59 > 10:02 1 komentar
Foto: Twitter

Zaradi vojne v Ukrajini je državo v zadnjih dneh zapustilo več kot 70 nogmetašev, ki si tam služijo kruh. Tudi slovenski reprezentant Benjamin Verbič, ki igra za kijevski Dinamo, je že na varnem. A beg iz države je bil zanj in njegove stanovske kolege vse prej kot lahek.

V reševanje nogometašev so se vključili številni državniki kot tudi predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin. Kot je poudaril za spletno stran 24ur, je klical vsakogar, za katerega je menil, da bi lahko v tem položaju pomagal ujetim nogometašem v Kijevu.

Med drugim je razkril, da je pomoč na koncu prišla iz lokalnega okolja – Ukrajinske nogometne zveze. Ta je zagotovila dva avtobusa, ki sta nogometaše prevzela v hotelu, jih razvozila do železniških postaj, vlak pa jih je nato popeljal do meje z Romunijo.

Pravo dramo je doživel Brazilec Matheus Ramires. Na igralca futsala so namreč med evakuacijo pozabili. “Vse so evakuirali, mene pa pustili,” je dejal za brazilski Globo in dodal, da je odšel po kosilu pod tuš, ko se je vrnil, pa ugotovil, da so nogometaši že odšli. Sedaj naj bi bil celo edini Brazilec v celotni Ukrajini in še vedno čaka na rešitev.

Preostali nogometaši kot tudi slovenski reprezentant in član kijevskega Dinama Benjamin Verbič so že na varnem. V zapisu na instagramu se je zahvalil vsem,ki so klicali in skrbeli zanj in za njegovo družino, še posebej pa je izpostavil poljskega soigralca Tomasza Kędziorija, predsednika poljske vlade Mateusza Morawieckega in Poljsko nogometno zvezo, ki mu je izdatno pomagala, da je varno zapustil državo.