Vrnil se je kralj japonskega nogometa za svojo 37. sezono

Nogomet 16. Mar 202216:48 0 komentarjev
Foto: The Yomiuri Shimbun - AP Images via Guliver

Kralj japonskega nogometa se je vrnil na zelenice pri 55 letih. Kazujoši Miura še vedno dokazuje, da je pripravljen igrati nogomet in tako še naprej podira mnoge rekorde na igrišču. Če je lani odigral vsega eno simbolično minuti, je letos zgodba nekoliko drugačna.

Miura, znan tudi kot “kralj Kazu”, pa želi odigrati še več kot 60 minut, ki jih je odigral ob svojem uspešnem debiju z ekipo Suzuka Point Getters v japonski nogometni ligi 13. marca. V prejšnji sezoni je za klub Yokohama FC, ki je takrat igral v prvi japonski ligi, na igrišču preživel le eno minuto.

“Lani sem igral eno minuto. Danes pa sem igral 60-krat več,” je dejal Miura. “In želim igrati še več.”

S 55 leti je Miura podrl prejšnji rekord za najstarejšega igralca, ki je igral v tem nivoju japonske nogometne lige. Prejšnji rekord najstarejšega igralca je bil 43 let. Miura je vedno znova podiral mnoge rekorde in kot kaže jih bo še kar nekaj.

Nastop 55-letnega veterana je na tekmo ekipe amaterske lige privabil rekordno število gledalcev. Miurov debi si je namreč ogledalo 4620 gledalcev. Prejšnji največji obisk na tekmi kluba iz Suzuke je bil 1308 gledalcev, ki so ga zabeležili leta 2019.

Navijači, ki so prišli gledat Miuro, niso bili razočarani, saj je bil njihov junak v začetni postavi. Čeprav 55-letnik na tekmi ni dosegel gola, je odigral prvih 60 minut srečanja.

Miura je bil nato zamenjan, njegovi soigralci pa so kasneje dosegli dva gola, kar je Suzuki prineslo zmago z 2:0 nad ekipo Rein Meer Aomori FC.

Še vedno hvaležen za priložnost

Miura je po tekmi dejal: “Lepo je, da smo zmagali pred številnimi navijači.”

“Kralj Kazu”, ki nastopa v zanj že 37. sezoni, je nazadnje igral v uvodu sezone leta 2017, ko je igral za klub Yokohama FC, takrat v drugi japonski ligi

“Igranje na tekmi je za športnika najpomembnejša stvar. Cenim, da sem dobil čudovito priložnost,” je dejal Miura.

55-letni veteran je prav tako izrazil hvaležnost do navijačev, med katerimi so ga številni pred tem prišli gledat na trening tekmo.

“Navijači so zame velika motivacija. Zelo sem vesel,” je dejal.

Miura, nekdanji član japonske reprezentance, je na Japonskem znan kot nogometni pionir. Januarja je podpisal pogodbo s Suzuko, potem ko je klub Yokohama FC izpadel v drugo japonsko ligo.

Klub Suzuka Point Getters ima sedež v Suzuki v prefekturi Mie in spada v nacionalno amatersko ligo, kar v praski pomeni, da gre za četrto ligo japonskega nogometa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!