Nora ponudba, ki jo bo Lionel Messi težko zavrnil

Nogomet 5. Apr 202311:56
Lionel Messi
Se bo v Savdsko Arabijo preselil tudi Lionel Messi? FOTO: Profimedia.

Lionel Messi naj bi dobil ponudbo iz Savdske Arabije, ki bi mu na leto prinesla kar 400 milijonov evrov plače. To je dvakratnik dozdajšnje najvišje plače v zgodovini nogometa, ki jo tam prejema Cristiano Ronaldo.

Potem ko je lansko poletje s prestopom v Savdsko Arabijo šokiral Cristiano Ronaldo in pri Al Nassru prejel najvišjo plačo v zgodovini nogometa, na leto po novem v žep pospravi kar 200 milijonov evrov, utegne zdaj tam pristati tudi njegov veliki argentinski tekmec Lionel Messi.

Fabrizio Romano, eden največjih insajderjev svetovnega nogometa, trdi, da je na naslov 35-letnega Argentinca priromala ponudba Al Hilala, ki je še dvakrat višja. Messiju naj bi klub, ki je nase opozoril leta 2022, ko je bil podprvak na klubskem svetovnem prvenstvu, ponudil norih 400 milijonov evrov letnega zaslužka.

Messiju pogodba s PSG, pri katerem igra zadnji dve leti, poteče po koncu sezone, več ali manj pa je jasno, da v Parizu ne bo ostal.

Argentinčeva želja naj bi bila, da bi vsaj do južnoameriškega pokala 2024 igral v Evropi, največ možnosti naj bi bilo, da se vrne v Barcelono, toda po drugi strani iz njegovega tabora prihajajo tudi informacije, da selitvi v Savdsko Arabijo ni povsem nenaklonjen.

Arabska nogometna pomlad

Če bi Messi res prestopi v Savdsko Arabijo, bi vnovič zaživelo verjetno največje rivalstvo v zgodovini nogometa. Z Ronaldom sta v Španiji igrala med letoma 2009 in 2018. Hkrati bi to seveda pomenilo, da bi nogometna liga v Savdski Arabiji, kjer igra tudi občasni slovenski reprezentant David Tijanić, nogometnemu svetu postala še bolj zanimiva. Velik skok pri priljubljenosti je doživela že z Ronaldovim prihodom.

Savdska Arabija, s katero Messi že sodeluje, pred časom je v zameno za kup denarja namreč postal ambasador države, sicer doživlja nogometni razcvet. Decembra letos bo prvič v zgodovini gostila tekme klubskega svetovnega prvenstva, pripravlja pa tudi kandidaturo za organizacijo svetovnega prvenstva 2030, ki naj bi ga gostila skupaj z Egiptom in Grčijo.