Lionel Messi bliže vrnitvi v Barco kot kadarkoli

Nogomet 31. Mar 202313:23
foto: Guliverimage.

Glede na nedavne informacije iz sveta evropskega nogometa, se zdijo vrata Barcelone za Lionela Messija med poletnim prestopnim rokom vse bolj odprta.

Argentincu poleti pri PSG poteče pogodba, tako da bi lahko nazaj v Katalonijo prišel brez odškodnine.

Podpredsednik nogometnega kluba iz Barcelone Rafa Yuste je španskim novinarjem razkril, da ima vodstvo pred novo sezono resen namen pripeljati Messija. Njegove izjave je, ob odprtju jubilejnega 10. svetovnega prvenstva v njihovi nogometni akademiji, povzel katalonski športni časnik Sport.

“Leo in njegova družina se dobro zavedajo visoke naklonjenosti, ki jo gojimo do njih. Prisoten sem bil na pogajanjih, ki niso obrodila sadov. To, da Messi ni mogel nadaljevati kariere pri nas, me je zelo močno potrlo, zato si ga jasno želim nazaj, saj bi vrnitev Barceloni prinesla same pozitivne učinke s športnega, družbenega in gospodarskega vidika. Da, smo v nenehnem stiku z njim,” je potrdil Yuste.

Dodal je, da bi bil zaključek kariere Messija v klubu, kjer je odraščal, pravljična. “Če imaš nekoga zares rad, želiš nazaj skupaj. Vedno bomo zaljubljeni v Lionela in ne more tajiti, da bo tudi on vedno zaljubljen v klub in mesto Barcelona,” pravi član katalonske pisarne, ki se hkrati zaveda, da bo do dejanskega prestopa potrebnega še veliko dela:

“Do končne odločitve sta še dva meseca, predsedniku La Lige Javierju Tebasu bo potrebno predstaviti strateški načrt in če bodo pogoji ustrezni, bi stvar lahko realizirali. Ne želimo se vmešavati v vsakodnevne procese delovanja njegovega trenutnega kluba, kar je še zmeraj PSG.”