Nova zvezdniška okrepitev v vodilni ekipi Prve lige Telemach

Nogomet 8. Jan 202414:52 > 18:59 2 komentarja
Rolando Aarons. Foto: Profimedia

NK Celje je javnosti predstavil novo okrepitev. Dres grofov bo vsaj do konca sezone 2024/2025 nosil Rolando Aarons.

Kar smo napovedali že pred mesecem dni, se je danes uresničilo. Nekdanji član angleškega Premierligaša Newcastla Rolando Aarons je postal novi član NK Celje.

“Vesel sem, da sem dobil priložnost, da postanem del Celja po prestani preizkusni dobi. Ekipa je zelo kvalitetna, želim ji dodati vse, kar premorem. Ko sem dobil ponudbo, sem moral opraviti nekaj poizvedovanja, že po prvih nekaj treningih pa sem spoznal, da lestvica odraža kvaliteto. Ogledal sem si tudi dve tekmi in menim, da je Celje tisto, kar trenutno potrebujem kot naslednji korak v svoji karieri. Prišel sem ob pravem času, saj mi zimsko pripravljalno obdobje daje priložnost, da nadomestim izgubljene pol sezone, ko nisem igral. Želim se vrniti na nivo, ki sem ga že kazal. S svojimi predstavami želim pomagati klubu do naslova in pri igranju v Evropi,” je ob podpisu leto in pol trajajoče pogodbe povedala nova okrepitev Celja.

Poleg Newcastla je Aarons igral tudi za italijansko Verono, češki Slovan Liberec, Sheffield Wednesday, Wycombe, Huddersfield pa tudi škotski Motherwell.

Grofi z novo nigerijsko okrepitvijo

V slovenskem prvenstvu vodilni prvoligaš je v večernih urah predstavil še eno okrepitev, in sicer 26-letnega napadalca Sundaya Adetunjija. Nigerijec se celjskemu moštvu kot posojen igralec srbskega Čukarićkega pridružuje do konca letošnje sezone.

“Prišel sem v klub, kamor sem si želel. Komaj čakam, da se vse skupaj začne. O Celju sem slišal le najboljše, trenerja pa že poznam. V prvi polovici sezone se je zelo poznalo, da sem se ekipi pridružil nekoliko kasneje, saj praktično v nogah nisem imel konkretne predsezone. Zelo pomembno je bilo, da se ekipi pridružim na začetku priprav, saj nisem želel, da se mi situacija iz Čukaričkega pri Celju ponovi. Zadnji nigerijski napadalec je pri Celju naredil velike stvari. Charlie je zares dobra oseba in kvaliteten nogometaš, sam pa si želim njegov uspeh ponoviti in morda še preseči,” je po opravljenem prestopu dejal nogometaš, ki je v preteklosti nastopal za nigerijske klube El-Kanemi Warriors, Shooting Stars in Albia Warriors (79 nastopov, 31 zadetkov), v Evropi pa je poleg Čukarićkega igral še za češki Pribram in severnomakedonski Shkupi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje