Novo veliko priznanje za slovenski nogomet

Nogomet 19. Maj 202216:27 > 19:43 1 komentar
slavko vinčić
Foto: Guliverimage

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je danes razkrila imena sodnikov, ki bodo delili pravico na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Katarju. Na seznamu 36 glavnih in 69 stranskih sodnikov so se znašli tudi Slovenci Slavko Vinčić, Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič.

Kot so danes sporočili iz Fife, so 36 glavnih in 69 stranskih sodnikov ter 24 video delegatov izbrali na podlagi tesnega sodelovanja z vsemi šestimi nogometnimi konfederacijami.

“Kot vedno smo uporabili merilo ‘kakovost je na prvem mestu’ in izbrani uradniki tekme predstavljajo najvišjo raven sojenja po vsem svetu,” je dejal predsednik sodniškega odbora Fife Pierluigi Collina. “Svetovno prvenstvo leta 2018 je bilo zelo uspešno, deloma tudi zaradi visokega standarda sojenja, in dali bomo vse od sebe, da bomo v Katarju še boljši,« je pristavil Italijan.

V ugledni družbi se je znašel tudi najboljši slovenski sodnik Slavko Vinčić in njegova pomočnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, ki so v sredo sodili finale evropske lige med Eintachtom iz Frankfurta in Glasgow Ragers, ki so ga po streljanju enajstmetrovk dobili Nemci.

Prvič se bo sicer zgodilo, da bodo na mundialu sodile tudi sodnice. Zgodovinska čast bo doletela Francozinjo Stephanie Frappart, Salimo Mukansanga iz Ruande in Japonko Jošimi Jamašita.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje