Novopečeni reprezentant počaščen vstopa v bitko s časom

Nogomet 14. Mar 202316:00
Foto: Uroš Skaza

Dobili smo odgovor na eno najbolj vročih vprašanj pred začetkom novega obdobja slovenske nogometne reprezentance. Konjiški golgeter Žan Vipotnik je dobil zasluženo nagrado za minule strelske presežke v Prvi ligi Telemach in bil s strani selektorja Matjaža Keka prvič vpoklican v izbrano vrsto Slovenije. Senco na njegov dan sreče in ponosa mečejo le zdravstvene težave.

Da je bil v zadnjem obdobju strelsko zelo vroč, je bilo jasno tudi zgolj obrobnim spremljevalcem nogometa. Pa je štirinajst prvenstvenih zadetkov v domači ligi dovolj, da bi Žan Vipotnik prepričal tudi selektorja Matjaža Keka? Odgovor je da. Mladenič, ki bo čez štiri dni praznoval 21. rojstni dan, bo prvič v karieri del članske izbrane vrste.

Pred slovensko nogometno reprezentanco je sicer izjemno pomembno obdobje. Kekovi fantje namreč začenjajo ciklus kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu leta 2024 v Nemčiji. Uvrstitev nanj se zdi v družbi Danske, Finske, Severne Irske, Kazahtana in San Marina realen in dosegljiv cilj, zanimivo pa bo videti, ali bo v konkurenci Andraža Šporarja, Benjamina Šeška, Žana Celarja, Luke Zahovića in Andresa Vombergarja Vipotnik tudi na zelenici dobil priložnost za dokazovanje.

Žan Vipotnik, novopečeni slovenski reprezentant. FOTO: Jure Banfi.

Prepričan, da bodo do zbora reprezentance zdravstvene težave preteklost

Predpogoj za uraden debi je, da bo konjiški golgeter zdrav, kar v tem trenutku ni samoumevno. Napadalec Maribora je namreč zaradi lažje poškodbe izpustil sobotni obračun s sežanskim Taborom, zelo verjetno ga v kadru vijolic ne bo niti jutri, ko Štajerci gostujejo pri Bravu. Trenutno Vipotnik bije bitko s časom za sobotni nastop proti Radomljam. Tudi novica o vpoklicu v izbrano vrsto bo verjetno dodaten motiv, da se še pred reprezentančnim premorom vrne v tekmovalni pogon.

“Velika čast, zelo sem vesel. Rad bi se zahvalil soigralcem, strokovnemu štabu, trenerju, ki mi je namenil priložnost za dokazovanje in mi zaupal. Brez njih tega priznanja ne bi bilo. Trenutna situacija sicer ni najboljša zame, manjkal sem na sobotni tekmi, a menim, da bo poškodba hitro odpravljena in bom še v tem tednu lahko znova pomagal moštvu ter bom prišel na zbor v ustreznem stanju,” je prve vtise ob vpoklicu v člansko izbrano vrsto strne najboljši strelec letošnje sezone v Prvi ligi Telemach.

In dodaja.

“Vabilo v člansko reprezentanco mi res veliko pomeni, je največja nagrada za vsakega igralca, še posebej mladega in se veselim novega izziva. Uvrstitev na seznam reprezentančnih kandidatov pa prinaša le še dodaten motiv za nadaljnje delo, na vsakem treningu, vsaki tekmi.”

Komentari

Vaš komentar