NZS se je odzvala na govorice o zamenjavi Matjaža Keka

Nogomet 13. Jun 202217:04 > 17:15 0 komentarjev
Matjaž Kek in Radenko Mijatović.

Nogometna zveza Slovenije (NZS) se je odzvala na zapise nekaterih medijev, ki so v zadnjih dneh ugibali o prihodnosti Matjaža Keka na selektorski klopi.

Z dvema zaporednima remijema proti Norveški (0:0) in Srbiji (2:2) v ligi narodov so slovenski nogometaši vsaj delno popravili slab vtis iz zadnjega obdobja. Kljub temu nezadovoljstvo med navijači ostaja, velik del kritik pa je naslovljenih prav na delo selektorja Matjaža Keka.

V zadnjih dneh se je tako v medijih začelo vse glasneje ugibati o prihodnosti Mariborčana na klopi Slovenije, govorice o njegovem slovesu pa je podkrepila še njegova odsotnost v zadnjih dneh.

Selektor Slovenije Matjaž Kek. Foto: Uroš Skaza

Na zapise medijev so se danes odzvali na NZS in spomnili, da je Kek decembra lani podpisal nov dogovor do zaključka kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024.Prav tako so znova poudarili, da je bila odsotnost selektorja izključno posledica njegove okužbe s koronavirusom, vsa namigovanja , ki so se pojavila v nekaterih medijih, pa da “nimajo nobene resnične podlage”.

“Selektor Matjaž Kek bo po okrevanju nadaljeval svoje delo, strokovni ekipi A reprezentance na čelu z Boštjanom Cesarjem, ki je ob fizični odsotnosti selektorja zaradi koronavirusa in po neprijetnem porazu v Beogradu, reprezentanco pripeljala do dveh odličnih predstav proti Norveški v gosteh in Srbiji doma pa se iskreno zahvaljujem za zelo dobro opravljeno delo” je povedal predsednik NZS Radenko Mijatović.

Ob tem se je dotaknil tudi neljubih dogodkov pred in po tekmi s Srbijo v Beogradu, ko so se slovenski reprezentanti odzvali na zapis v slovenskih medijih z medijskim molkom: “V vsakem trenutku se zavzemam za ’fair play’ in načela športnega obnašanja, tako na igrišču, kot izven njega. Nekatere reakcije pred in po tekmi so bile neprimerne tako na eni kot na drugi strani. Čustva v teh trenutkih so intenzivna, a verjamem, da se lahko z medsebojnim spoštovanjem v prihodnosti takšnim situacijam izognemo,” je še dodal Mijatović.