Po navijaški sramoti v Stožicah: Tega bo vse več

Liga narodov 13. Jun 202212:07 > 13:20 9 komentarjev
Iz slovenskega zornega kota zelo žalosten pogled na tribune stadiona v Stožicah.

Po včerajšnji tekmi lige narodov v Stožicah, kjer so srbski navijači povsem preglasili slovenske, so se danes z objavo na družbenem omrežju oglasili iz vrst organizirane navijaške skupine, ki domuje na največjem slovenskem stadionu. Tudi pri Green Dragons, ki jih že vrsto let ni na tekmah slovenske reprezentance, so ogorčeni.

“Boštjan Cesar: ‘Ni dobro, da so navijači na domači tekmi na strani nasprotnika!’

Tega bo še več, ker tako želi Nogometna zveza Slovenije! Še ena sramota več s strani naše krovne nogometne organizacije, ki vztrajno skrbi za uničevanje slovenskega nogometa. Namesto popularizacije se trudijo uničiti še tisto nekaj dobrega!

NZS MAFIJA”

To je sporočilo, ki so ga danes na Facebooku objavili navijači Olimpije Green Dragons in s prstom pokazali na Nogometno zvezo Slovenije, ki se že vrsto let otepa organiziranih slovenskih navijačev oziroma ne naredi prav veliko, da bi se ti vrnili na tekme slovenske nogometne reprezentance.

Green Dragons, Viole in preostale organizirane navijaške skupine so odigrale pomembno vlogo tako ob prvi, ko je bil dom slovenske reprezentance Bežigrad, kot ob drugi nogometni pravljici leta 2010, ko je Slovenija domače tekme igrala v mariborskem Ljudskem vrtu.

V zadnjem desetletju – čeprav si tega želijo številni akterji slovenskega reprezentance in nogometa, ne nazadnje je to večkrat izrazil tudi selektor Matjaž Kek – slovenskih navijačev ni več na tekmah članske reprezentance, vzdušje pa je zato pogosto klavrno.

Takole je v Stožicah zadonela srbska himna:

Če so se lahko odgovorni na Nogometni zvezi Slovenije v zadnjih letih na takšen in drugačen način še skrivali in dajali vtis, da ni nič narobe, pa jih je včerajšnja tekma v Stožicah, kot smo pravilno napovedali že pred tednom dni, povsem razgalila.

Na tribunah največjega slovenskega stadiona so prevladovale srbske zastave, premoč pa je ob neorganiziranem navijanju domače strani prišla še bolj do izraza. Srbski nogometaši so se počutili, kot da bi igrali doma, Slovenija je bila na domačem igrišču v tem pogledu osramočena.

Zanimivo bo videti, ali je iz zornega kota slovenske reprezentance nedeljski zelo žalosten navijaški večer odgovorne predramil ali pa se bodo še naprej obnašali, kot da je vse v najlepšem redu. Do naslednjič, ko v goste pridejo Srbija, Bosna in Hercegovina, Albanija, Kosovo …