Ob 18:30 na SK 1: Tuchel proti Guardioli za finale

Nogomet 17. Apr 20219:12 > 10:13 0 komentarjev
Thomas Tuchel
Cal Sport Media via AP Images

Danes in jutri bo na Otoku zelo veselo. Ob tekmah Premier lige nas čaka tudi polfinale Pokala FA. Danes se bosta z neposrednim prenosom na SK 1 ob 18:30 za prvo finalno vstopnico pomerila Chelsea in Manchester City.

Chelsea je v letošnji sezoni v igri še za dve lovoriki (Pokal FA, Liga prvakov), medtem ko ima Manchester City možnost, da tekmovalno obdobje sklene s kar štirimi naslovi (Premier liga, Pokal FA, Liga prvakov in Ligaški pokal). Če sinje-modri blestijo že od začetka sezone, so Londončani raven forme dvignili po prihodu Thomas Tuchela, ki je na klopi zamenjal klubsko legendo Franka Lamparda.

Moramo sprejeti, da je razlika med nami in Manchester Cityjem. Če pogledate reultate v Premier ligi in dvoboje v zadnjih letih, je to potrebno sprejeti. In pomembno je, da to sprejmemo brez, da samega sebe naredimo premajhnega. Tako da jih bomo od naslednje sezone od prvega dne lovili in poskušali zmanjšati razliko med nami. Za mene sta v Evropi dve ekipi merilo – Bayern Munchen in Manchester City,” je Tuchel s spoštovanjem govoril o sinje-modrih, tudi Guardiola je samo z izbranimi besedami govoril o svojem stanovskem kolegu na klopi Chelseaja: “Nisem presenečen nad rezultati Tuchla, saj ga poznam iz Mainza in Dortmunda. Ekipo je prevzel sredi sezone, vendar ima izjemno veliko izkušenj z vodenjem najboljših klubov kot sta PSG in Chelsea. Od začetka sem vedel, da bo opravil odlično delo.”

Obračun med Chelseajem in Manchester Cityjem od 18:30 naprej spremljajte v živo na SK 1, drugega finalista bomo dobili po nedeljskem srečanju med Leicestrom in Southamptonom (19:30 v živo na SK 2).