Obrambni okrepitvi za Koper in Rogaško, Goričani z novim starim trenerjem

Nogomet 23. Jun 202314:37 1 komentar
Foto: Aleš Fevžer

Slovenska nogometna prvoligaša Koper in Rogaška sta predstavila novi poletni okrepitvi. Koprčani so v svoje vrste pripeljali 24-letnega srednjega branilca Mamadouja Diarraja, Slatinčani pa so prav tako okrepili obrambo, v njej bo po novem igral 23-letni Hrvat Roko Kurtović. Iz drugoligaša Gorice so medtem sporočili, da je vodenje njihove ekipe znova prevzel Miran Srebrnič.

Koper, ki je prestop potrdil na družbenih omrežjih, je z Diarrajem, ki je nazadnje igral v četrti francoski ligi, podpisal dvoletno pogodbo. Pred tem so Koprčani v tem prestopnem roku pripeljali še Gabriela Groznico, Jana Koprivca, Eneja Marsetiča, Nardina Mulahusejnovića, Omarja Kočarja, Marka Pabaija in Nika Omladiča.

Za dve leti pa je pogodbo s Slatinčani podpisal Kurtović, ki je nazadnje igral v prvi hrvaški ligi za ekipo Dugopolja. Rogaška je pred dnevi obrambne vrste okrepila še z nekdanjim članom Celja Žanom Flisom.

Do kadrovske spremembe je prišlo tudi v donedavno prvoligaški Gorici, ki je predstavila novega trenerja. Primorce bo v prihodnji sezoni v drugi slovenski ligi znova vodil Miran Srebrnič. Triinpetdesetletnik se je z Goričani razšel 24. februarja, zdaj pa bo, tako kot že lani, klub znova poskušal popeljati v Prvo ligo Telemach.

“Vse skupaj je v fazi konstrukcije. Zgodba je nova, ponovno je treba začeti znova. Malce zamujamo, glede na to, da se prvenstvo začne že čez dober mesec. Upam, da bomo pri sestavi moštva uspešni, saj druga liga ni enostavna. Moja ideja je, da sestavimo ogrodje iz domačih fantov, s katerimi bomo gradili temelje za naprej,” je povedal Srebrnič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje