Usoda tekme v Fazaneriji ostaja zavita v tančico skrivnosti (VIDEO)

Nogomet 19. Feb 202421:29 4 komentarji

V oddaji Pod prečko smo se obširno dotaknili včerajšnjega dogajanja v Fazaneriji, kjer je bila tekma med domačo Muro in Mariborom v drugem polčasu zaradi glasne eksplozije in posledične poškodbe članov prekmurskega kluba prekinjena. V temi tedna so za Sportklub spregovorili generalni sekretar NZS Martin Koželj, predsednik Mure Robert Kuzmič, direktor Maribora Bojan Ban in predstavnik murskosoboške policije.

Slednji je načel temo in potrdil, da je incident povzročil del mariborskih navijačev.

“Za zdaj še neznani storilec je z območja tribune gostujočih navijačev vrgel močno prepovedano pirotehnično sredstvo, kar je pri prisotnih povzročilo poškodbe,” so že včeraj zvečer javili s policije v Prekmurju.

“Česa takega ne pričakuješ. Imamo tri igralce, ki slabo slišijo in se zelo slabo počutijo, enako je s kondicijskim trenerjem. Bomo videli, kaj se bo zgodilo, odločitev je na NZS. Pričakujemo, da bi bila tekma registrirana s 3:0 za nas, če so seveda incident res povzročili gostujoči navijači,” je misli strnil Robert Kuzmič.

“Težko je vse ljudi metati v isti koš. Upam, da bodo vpleteni čim hitreje okrevali. To ne sodi na igrišča. Ali je to iskanje pozornosti, ali  pa…. To je pereč problem, ki ga morajo rešiti pristojne službe,” pa je svoje videnje podal Bojan Ban.

Foto: Uroš Skaza

Navijaška skupine Viole, ki na tekmah podpira NK Maribor, je danes popoldne podala uradno stališče in v njej zatrdila, da bo interno primerno postopala.

“NZS najostreje obsoja včerajšnji dogodek. Upamo, da vsi vpleteni ne bodo utrpeli nobenih posledic. Disciplinski sodnik je že prejel zapisnik delegata, v okviru tega bo uveden disciplinski postopek. Kluba bosta pozvana, da se izjasnita o okoliščinah v povezavi s postopkom. Verjamem, da bo o tem odločeno hitro, saj gre za prioritetno zadevo,” pa je dejal Martin Koželj.

Več o usodi tekme bo znanega v prihodnjih dveh dneh. Kluba imata po naših informacijah 72 ur časa, da predstavita svoje stališče.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje