Odziv Alberta Riere: To niso ljudje iz nogometa, govoriti o denarju je smešno

Nogomet 22. Maj 202313:51 2 komentarja
Albert Riera. Foto: Aleš Fevžer

Vodstvo Olimpije je danes na novinarski konferenci pojasnilo razloge, zakaj se je s klopi zmajev poslovil Albert Riera. Zdaj se je na te besede odzval tudi španski strateg. In slednji je bil v svojem odzivu zelo, zelo iskren. Njegova resnica je drugačna od kratkega pojasnila direktorja Olimpije Igorja Barišića in športnega direktorja Gorana Boromise.

Glavni razlog za to, da je Albert Riera danes preteklost Olimpije, naj bi bil razkorak med filozofijo kluba in trenerja. Dodaten razlog naj bi bile previsoke finančne zahteve 41-letnika. O vroči temi sta danes govorila športni direktor Olimpije Goran Boromisa in direktor Igor Barišić. Zdaj se je oglasil še osrednji lik zgodbe. Španec je v pogovoru za Sportklub pojasnil, kakšna je resnica za temi besedami.

“Smešno je, da se pogovarjamo o denarju. Aprila smo le enkrat govorili o novi pogodbi. To je edina resnica. Takrat sem vstal od mize. Da se lahko pogovarjamo, potrebujemo ponudbo, po kateri lahko rečem, ja ali ne. Oni tega niso imeli. Torej se težko pogovarjamo. Potem pa so začeli govoriti o tem, da bi lahko prodaja igralcev vplivala na mojo plačo. Igralcev, ki jih treniram. Jaz nisem agent, sem trener. To je umazano, to ni moje delo. In potem moje ekipa postaja precej slabša in spet moramo iskati igralce. To nima smisla. Ni pa bilo nobene številke, konkretne ponudbe. Tu sem ugotovil, da imamo različne poglede. Tega ne morem sprejeti,” nam je dve uri po novinarski konferenci NK Olimpije dejal zdaj že nekdanji trener dvakratnih prvakov.

Albert Riera
FOTO: Aleš Fevžer

Kljub temu pa aprila Albert Riera, kot pravi, še ni obupal nad tem, da bi po koncu sezone še naprej vodil Olimpijo.

“Zame je bilo moje delo z ekipo pomembno. Zato vrat še nisem zapiral. Oni so tisti, ki so mi dajali ljubezen. Zaradi njih sem bil srečen vse do konca. Z vodstvom kluba nisem komuniciral od takrat. Ko vidiš, da imaš različne poglede … Moja prva beseda v Olimpiji je bila nogomet. In samo o tem se lahko pogovarjam. Ne o umazanih stvareh. In najbolje je bilo, da se ne pogovarjamo. Ampak v tem ni bilo nič slabega. Pozdravili smo se in to je to,” še dodaja Riera.

O meni niso vedeli ničesar, to je bila loterija

Nekdanji španski nogometaš se je v nadaljevanju obregnil tudi na besede vodstva kluba, da se je že njihova poletna poteza, ko je uprava kluba zamenjala Roberta Prosinečkega, izkazala za pravilno. Po mnenju Španca si zasluge za to, da je bila Olimpija v tej sezoni uspešna, težko lastijo.

“O meni niso vedeli ničesar, to niso ljudje iz nogometa. Poklicali so Andyja Barro, ki je bil moj agent v Sloveniji. On jim je povedal, da sem na voljo. Imeli smo sestanek, na katerem sem jim s pomočjo prezentacije predstavil svoje ideje. Takoj so bili zadovoljni, a o meni še vedno niso vedeli nič. Z mano so igrali loterijo, to bi lahko bila katastrofa, tako pač je. Albert je bil ničla kot trener, zdaj pa so si dali medaljo, kot da so vnaprej vedeli, da imajo prav, ko so zamenjali Prosinečkega. O teh ljudeh zdaj ne bom več govoril in izgubljal energije,” poudarja Albert Riera.

Albert Riera
FOTO: Jure Banfi.

Na klopi Maribora? Enako kot Fenerbahče

Čeprav zdaj odhaja iz Slovenije, trener, ki je letos v tej deželi osvojil dvojno krono, morda v prihodnosti še zaide v deželico pod Alpami.

“Če lahko še kdaj pomagam Olimpiji, ji bom. Tudi Sloveniji, ki mi je v nogometnem smislu dala veliko. Sem pa človek besed, Maribora zaradi spoštovanja do Olimpije ne bi vodil. Čeprav bi bil počaščen nad ponudbo, a to se ne bo zgodilo. Tako kot v Turčiji ne bi igral za Fenerbahče. Spoštujem pa slovenske klube. Enkrat sem že prišel v Slovenijo, kdo ve, ali bom spet,” pravi.

Video: kako so Alberta Riero in nogometaše pozdravili navijači

Veliki intervju: Albert Riera

Riera vseeno še ni rekel zadnje besede. Z njim smo opravili tudi daljši intervju, zaradi katerega smo si nakopali oster odziv Olimpije. Prepovedani intervju z Albertom Riero si boste lahko na Sportklubu ogledali danes zvečer, ko se bomo v oddaji Pod prečko dotaknili pestrega dogajanja v zadnjih tednih in z več zornih kotov osvetlili vse, kar se je dogajalo v vročem zadnjem krogu Prve lige Telemach. Intervju bo takrat objavljen tudi na naši spletni strani.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje