Kapetan Olimpije: Rad bi odšel, v Sloveniji sem dosegel limit

Timi Max Elšnik
FOTO: Aleš Fevžer.

Kapetanu in enemu najboljših nogometašev šampionske Olimpije Timiju Maxu Elšniku je žal, da trener Albert Riera zapušča Stožice. Ob tem ne skriva želje, da bi tujino še enkrat rad izkusil tudi sam.

“Takšno je življenje. Vsega lepega je enkrat konec. V profesionalizmu ni prostora za čustva. Moramo biti srečni za skupne trenutke, ki smo jih preživeli. Bili so lepi. Če se je že moralo končati, se je končalo na najlepši možen način. Z novo sezono gre Olimpija dalje kot vedno. Tudi, ko bomo odšli vsi, bodo klub in njegovi navijači ostali. Kdor bo tukaj, bo Olimpijo vedno vlekel proti Evropi. Trener pa ima zagotovo tudi načrte za naprej. Vedno bomo z enim očesom gledali drug na drugega in spremljali naše kariere. Malce grenkega priokusa je, ampak vseeno … Sezona je bila dolga. Zdaj je pred nami le še slavje,” se je po zadnji tekmi razgovoril eden glavnih akterjev šampionske Olimpije Timi Max Elšnik, ki mu je žal, da Ljubljančani ostajajo brez trenerja, ki jih je popeljal do dvojne krone.

Verjame, da poteze vodstva niso brez smisla

“Škoda, to je najboljši trener, s katerim sem sodeloval, ampak tako pač je. To je profesionalizem. Verjamem, da imajo ljudje, ki vodijo klub, svoje cilje in načrte. Da te poteze niso brez smisla. Olimpija gre naprej, klub bo obstal. Kdor bo tukaj, bo moral dajati maksimum. Kaj prinaša nov trener, ne morem komentirati. Za zdaj še sploh ni uradno, kdo bo. Sam ga še nisem spoznal. Vmes imam tudi reprezentanco. Nova sezona z Olimpijo je zame trenutno še daleč. O tem bom razmišljal, ko bo prišel čas,” je še povedal kapetan Olimpije, ki bi Stožice utegnil zapustiti tudi sam.

Timi Max Elšnik
Kot kapetan je letos dvignil dve lovoriki. FOTO: Aleš Fevžer.

Na pripravah se bo zagotovo pojavil, potem pa …

Na uradni klubski spletni strani sicer piše, da mu pogodba s koncem te sezone poteče, a navijači, brez skrbi. To je le še en spodrsljaj zdajšnjega vodstva kluba, v resnici ima pogodbo še do junija leta 2025, tako da bo letos poleti lahko odšel le v primeru, če bo njegov morebitni novi delodajalec plačal mastno odškodnino.

Sam ne skriva želje, da bi se v tujini, kjer je že igral (v Angliji je bil član Swindon Towna, Derbyja, Mansfield Towna in Northamptona), rad preizkusil še enkrat. Po naših informacijah se ob nekaterih drugih klubih zanj resno zanima dunajski Rapid.

“Priprave bom zagotovo začel, potem pa bomo videli. O tem težko govorim, saj ni vse v mojih rokah. Glavno besedo ima Olimpija in morebiten klub, ki bo zame pripravljen plačati odškodnino. Ne skrivam želje po odhodu na višjo raven. To je normalno. Vsak nogometaš si želi napredovati in ustvariti kariero v tujini. V Sloveniji je to, kar smo dosegli v tej sezoni, nek limit. Bomo videli, kaj bo prinesel čas in to, ali bo kdo pripravljen plačati odškodnino, s katero bo zadovoljna tudi Olimpija,” je 25-letni vezist, ki je v zadnjem času tudi slovenski reprezentant, povedal o tem.

Timi Max Elšnik
Z Albertom Riero je odlično sodeloval. FOTO: Aleš Fevžer.

Da res odhaja, so izvedeli šele na podelitvi nagrad

Razgovoril se je tudi o tem, kdaj je ekipa izvedela, da Albert Riera zapušča Ljubljano. “Da res odhaja, smo izvedeli na podelitvi nagrad SPINS. Prej je bilo še nekaj upanja. Morda bi se lahko zgodilo, da bi še ostal. Dokler ni postalo uradno, nismo dobili nobene informacije. Tudi trener se je do nas obnašal zelo profesionalno, tako da z njegove strani nismo mogli ugotoviti, da res gre,” je dejal in razkril tudi, kaj je Španec nogometašem Olimpije povedal pred sobotno zadnjo prvenstveno tekmo proti Celju, ki so jo izgubili z 0:2.

“Dejal nam je, da so pred nami zadnji skupni trenutki, zato je pomembno predvsem to, da uživamo. Ne glede na rezultat. To smo tudi poskušali. Načeloma smo uživali, kolikor smo lahko. Cilj je bil, da bi izpeljali 1.000 podaj. Mogoče nam je malce zmanjkalo, ampak vseeno … Če vprašate igralce Celja, kako so se počutili, bodo težko dejali, da so uživali. Posest je bila povsem na naši strani. Težko je teči 90 minut brez žoge. Delno nam je torej uspelo. Rezultatsko pa žal ne,” je razložil nogometaš, ki je za Olimpijo v treh letih in pol odigral 112 tekem. Zabil je 17 golov in zbral 13 asistenc.