Vodstvo Olimpije: Finančnih apetitov Riere nismo mogli zadovoljiti

Nogomet 22. Maj 202312:23 0 komentarjev

Na današnji novinarski konferenci v Stožicah je vodstvo zmajev potegnilo črto pod nadvse uspešno sezono 2022/2023 in predstavilo načrte za prihodnost. Olimpija ima novega trenerja, ekipo prevzema Portugalec Joao Henriques. Športni direktor Goran Boromisa je med drugim pojasnil, zakaj Olimpija ni podaljšala pogodbe z dvojno okronanim Albertom Riero, direktor Igor Barišić pa se je dotaknil tudi spora, ki je nastal med NK Olimpija Ljubljana in našo medijsko hišo.

Obdobja Alberta Riere na klopi ljubljanske Olimpije je konec. S tem pa tudi obdobja miru in idile, ki se je v zmajevo gnezdo naselilo zaradi velikih uspehov Španca na klopi ljubljanskega prvoligaša.

Zmaji vstopajo v novo obdobje, v katero bodo znova skočili v neznano. Vodstvo kluba je na današnji novinarski konferenci strnilo vtise po uspešni sezoni 2022/2023 in napovedalo prihajajoče mesece, ko bo Ljubljančane s klopi vodil Portugalec Joao Herniques.

Kljub preklicu vabila na novinarsko konferenco je bil del te tudi Sportklub. Čeprav smo na vhodu še enkrat dobili obvestilo, da nanjo nismo vabljeni. A novinarska konferenca kluba je javni dogodek, vstop bi nam lahko preprečila le policija, ki pa je, ponavljamo, za zmedo še najmanj kriva PR služba kluba ni želela poklicati. Ob pomiritvi, da direktor kluba tako ali tako ne bo želel odgovarjati na naša vprašanja, so pisca teh vrstic spustili v konferenčno sobo.

Barišić: 95 odstotkov naših odločitev je bilo pravilnih

In čeprav smo bili del novinarske konference, je ta minila v spravljivem duhu, v duhu uspehov, ki jih je v tej sezoni dosegel klub, ki ga operativno vodita direktor Igor Barišić in športni direktor Goran Boromisa.

Igor Barišić. Foto: SK

“Vrnil bi se na začetek našega dela, veliko je bilo negativnih zapisov in ne vem, zakaj. Tu smo dve leti, potrebovali smo čas in potrpljenje, da pripeljemo klub, kjer smo danes. Smo prvaki Slovenije, osvojili smo pokal, akademija je za las zaostala za cilji. Mislim, da smo bili uspešni. Delamo zase in za naš klub, ne za svoje cilje,” je na začetku konference poudaril direktor kluba Igor Barišić.

In dodal: “Rešili smo težave, ki so bile tu več let. Dejstvo je, da je bil klub pred bankrotom, prišli smo kot investitorji iz Nemčije, rešili klub in osvojili dvojno krono. V 95 odstotkih smo po mojem mnenju na športnem delu in v pisarnah naredili dobro delo. Preberite komentarje, ki ste jih pisali, kakšen trener prihaja v Olimpijo. Mi smo s tem trenerjem osvojili dve lovorike. Zamenjali smo Roberta Prosinečkega in nekdanjega športnega direktorja, kje sta danes? Nikjer.”

“Naredili smo vse, da bi bila prva ekipa urejena. Potem so prišli dolgovi, ki so nastali s strani Milana Mandarića. Govorilo se je o kaznih, odvzemu točk, prepovedi registracije igralcev. Mi smo molčali. Vse smo plačali, sestavili ekipo, ki je prišla na rob lige prvakov. Naša uprava si zasluži več spoštovanja. Gledamo pozitivno na naslednjo sezono,” je svoj misli strnil Igor Barišić.

Uradno: Olimpija ima novega trenerja

Besedo je nato prevzel športni direktor kluba Goran Boromisa. Ta je priznal, da smo novinarji pravilno napovedali ime novega trenerja zmajev. To bo postal Portugalec Joao Henriques.

“Albert Riera od 31. maja ne bo več trener Olimpije, novi trener Olimpije bo Joao Henriques. Uradno bo predstavljen na novinarski konferenci pred začetkom priprav, ki se začnejo 12. junija, generalka pred sezono bo s Hajdukom 2. julija v Stožicah. Sestavljamo ekipo, z Mariem Kvesićem smo še v pogovorih, Đorđu Crnomarkoviću pa je bila ponujena korektna ponudba, a se želi vrniti domov in odhaja v Vojvodino. Olimpija bo pripravljena na poletje in natančno se bo vedelo, kdo pije in kdo plača. Ne tako kot v prejšnjih sezonah.”

Joao Henriques je novi trener Olimpije. Foto: Profimedia

Športni direktor zmajev je pojasnil tudi razloge, zakaj se je poslovil Albert Riera.

“Ker nismo našli skupnega jezika, filozofija in razmišljanja so bili različni. Zadnji pogovor je prinesel to odločitev. Njegovih finančnih apetitov nismo mogli zadovoljiti, zato smo se odločili za novega trenerja. Pri tem so nas prepričale njegove izkušnje. Bil je del Sportingove akademije, odšel je prek druge do prve lige. Rad daje priložnost mladim igralcem. Podpisal je pogodbo za dve leti. Doslej še ni imel priložnosti, da se bori za lovorike, tega doslej še ni imel,” je povedal prvi kadrovnik zmajev.

Intervju z Riero prepovedan v želji po miru

V teh dneh se je tudi med medijsko hišo Sportklub in vodstvom kluba vnel spor, ker smo za oddajo Pod prečko pripravili intervju z Albertom Riera, ki nam ga je vodstvo kluba prepovedalo. Ob mojem vprašanju o tem, zakaj Albert Riera kljub svojim uspehom medijem zadnji teden ni bil na voljo, direktor Igor Barišić odgovarja.

“Povabili smo te na kavo v naše pisarne, da se dogovorimo o tem, da pred zanjo tekmo ne bomo delali posebne drame. Pogovarjala sva se kot človeka. Želeli smo mir pred zadnjo tekmo. Vi ste se vseeno odločili, da na lastno pest naredite intervju z Albertom Riero. Nimamo nič proti temu. Ampak ne želimo si, da pred tekmami, še posebej pa ne pred zadnjo s Celjem, mir motimo z intervjuji. Kaj sem jaz slabega naredil Sportklubu? Ti si naredil, kar si naredil. Prosili smo vas, da nam pošljete posnetek, tega niste storili. Nič nimam proti vam. Nič nimam proti Sportklubu. Želeli smo zaključiti sezono v miru, imamo interne pogovore, pogajali smo se z novim trenerjem in želeli smo proslaviti naslov.”

Prepovedani intervju z Albertom Riero si boste lahko na Sportklubu ogledali danes zvečer, ko se bomo v oddaji Pod prečko dotaknili pestrega dogajanja v zadnjih tednih in z več zornih kotov osvetlili vse, kar se je dogajalo v vročem zadnjem krogu Prve lige Telemach.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!