Odziv Uefe: Krivi so navijači s ponarejenimi vstopnicami

Liga prvakov 29. Maj 20220:12 > 0:14 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

Veličastno zmago madridskega Reala v velikem finalu Lige prvakov so zasenčili dogodki pred tekmo, ko so pred stadionom ostale množice navijačev, ki v kaosu pred stadionom niso uspeli priti na tribune. Finale je bilo posledično prestavljeno za več kot pol ure, v prvem odzivu pa je Uefa prst uperila v navijače, ki so skušali na stadion priti brez vstopnice.

“Pred tekmo so vhodna vrata stadiona pred Liverpoolovo tribuno ostala blokirana zaradi navijačev, ki so s ponarejenimi vstopnicami skušali vstopiti na stadion. To je povzročilo kaos med navijači, ki so skušali priti na tribune, zaradi česar je bila tekma prestavljena za 35 minut, saj smo želeli čim več navijačem s pravimi vstopnicami zagotoviti ogled tekme,” so zapisali pri Uefi.

“Ker so se po začetku tekme pred stadionom še vedno zbirale vedno večje množice ljudi, jih je policija odgnala s solzivcem. Uefa sočustvuje s tistimi, ki so bili prizadeti v dogodkih, zadeve bomo preiskali v sodelovanju s francosko policijo oziroma pristojnimi oblastmi ter francosko nogometno zvezo,” so še dodali v krovni evropski nogometni organizaciji.

Odzval se je tudi Liverpool

“Zelo smo razočarani zaradi težav pri vstopu na stadion, s katerimi so se danes zvečer soočali navijači Liverpoola na stadionu Stade de France. To je največja tekma v evropskem nogometu in navijači ne bi smeli doživeti prizorov, ki smo jim bili priča nocoj. Uradno smo zahtevali uradno preiskavo o vzrokih teh nesprejemljivih težav,” so zapisali na spletni strani Liverpoola.

Tudi Čeferin potrdil, da so krive ponarejene vstopnice

“Kar nekaj ljudi je skušalo vstopiti s ponarejenimi vstopnicami. Podrobnosti še ne poznam, stvari smo reševali med tekmo. Po mojih informacijah je prišlo tudi do posredovanja policije. Tekmo smo prestavili zato, da čim več navijačem s pravimi vstopnicami omogočimo ogled tekme,” je za POP TV pokomentiral predsednik Uefe Aleksander Čeferin.