Olimpija ga je zavrgla, Dalić ga vidi kot svojega naslednika

Nogomet 15. Dec 202115:00 1 komentar

Da je bila odslovitev Igorja Bišćana z mesta trenerja ljubljanske Olimpije napaka, je priznal celo Milan Mandarić. Edini trener, ki je v eri srbsko-ameriškega poslovneža z zmaji osvojil dvojno korono, pa je zdaj v igri za precej večje stvari. Selektor Zlatko Dalić ga je namreč označil za edinega primernega kandidata, ki bi lahko po njegovem slovesu vodil reprezentanco svetovnih podprvakov.

Nekdanji predsednik Olimpije Milan Mandarić je 6. junija 2018 sporočil naslednje: “Takšna odločitev nikoli ni bila enostavna, a stojim za njo brez pomislekov in verjamem, da je v interesu NK Olimpija. Ne glede na to želim poudariti, da je Igor Bišćan opravil svoje poslanstvo v našem klubu v skladu s cilji. Želim mu vse dobro in veliko uspehov v nadaljnji karieri.”

Ko se ozremo nazaj, lahko slovo Igorja Bišćana s klopi ljubljanske Olimpije označimo kot znanilca zatona Mandarićeve ere pri zmajih. O tem, da je bila odločitev napačna, ni potrebno izgubljati besed.

V treh letih in pol od Mandarićeve nezaupnice do kandidature za hrvaškega selektorja

Biščan je v nadaljevanju trenerske kariere sedel na klopi Rijeke, s katero je na 42 tekmah izgubil le sedemkrat, osvojil je tudi pokalni naslov, nato pa svoje mesto predal Simonu Rožmanu. Pritiski navijačev, ki so mu zamerili neprimerne gestikulacije še iz časov, ko je igral za Dinamo, so bili prehudi.

Danes Igor Bišćan uspešno vodi mlado hrvaško reprezentanco, s katero je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki ga leta 2023 gostita Romunija in Gruzija, dobil vseh šest tekem.

43-letnik s svojim trenerskim znanjem navdušuje hrvaško nogometno javnost, nekdanjega trenerja Olimpije pa ceni tudi selektor hrvaške reprezentance Zlatko Dalić, ki je v oddaji “Mali nogometni razgovori” na hrvaški nacionalni televiziji, razmišljal takole: “Ko govorimo o mojem nasledniku, je edina logična izbira Igor Biščan, to sem že nekajkrat poudaril. Takšno je moje mnenje, nogometna zveza pa naj se odloči, ko bo čas za to.”

Celotno oddajo si lahko ogledate tukaj:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje