Olimpija pred rešitvijo pat pozicije, ki je škodila vsem

Rui Pedro je pred selitvijo v Turčijo. FOTO: Jure Banfi.

Olimpija je dobila uradno ponudbo za odpisanega najboljšega strelca ekipe Ruija Pedra in jo bo tudi sprejela. Na pogodbo se bo moral podpisati le še portugalski napadalec in pat situacija, ki je šla v škodo vseh, bo rešena.

Rui Pedro je bil najboljši nogometaš Olimpije v prvem delu sezone in z 12 goli njen najboljši strelec, z 10 zadetki je trenutno tudi na vrhu lestvice najboljših strelcev Prve lige Telemach.

Toda 25-letni napadalec, ki je v Ljubljano prišel pred letom in pol, ni želel podaljšati pogodbe, ki se mu izteče po koncu sezone, zato so se v vodstvu kluba odločili, da ga postavijo na stranski tir.

Zadetek Ruija Pedra na večnem derbiju

To je pat pozicija, ki je škodi vsem vpletenim. Trener državnih in pokalnih prvakov Zoran Zeljković je brez pomembnega člana ekipe, Olimpiji grozi, da bo morda tržno najbolj vrednega nogometaša v klubu izgubila brez evra zaslužka, velik udarec na nogometnem trgu pa bi, če pol leta ne bi igral, prejel tudi igralec.

Koliko bo Olimpija zaslužila?

Toda zdaj je zagata pred rešitvijo. Na uho nam je prišlo, o tem pa pišejo tudi nekateri drugi mediji, da je Olimpija za svojega najboljšega strelca prejela uradno ponudbo in je po naših informacijah tik pred tem, da jo tudi sprejme.

Turški prvoligaš Hatasypor iz Antakye, ki je trenutno na 12. mestu prvenstvene lestvice, je za Pedra ponudil dobrih 300 tisoč evrov in bonus od morebitne nadaljnje prodaje. Pogajanja med kluboma so v zaključni fazi.

S tem se bo uresničila napoved športnega direktorja Gorana Boromise, da zmaji svojega najboljšega posameznika jeseni iz kluba ne bodo izpustili za 100 ali 200 tisočakov.

Zadnjo besedo bo imel Pedro. Če bo ponudbo sprejel tudi on – presenečenje pa bi bilo, če je ne bi – bo Olimpija tik pred drugim delom sezone, ki ga bo na pustno soboto v Stožicah odprla s tekmo proti Rogaški, rešila eno veliko težavo v igralskem kadru.

Ob tem velja omeniti, da bo treba pohiteti. Zimske nogometne tržnice bo v Turčiji konec prav jutri.

Rui pedro, nogometaš
Rui Pedro bo Slovenijo zamenjal za Turčijo. Foto: Aleš Fevžer

Pedro ostaja na Sportklubu

Čeprav bo Rui Pedro to zimo zamenjal ligo, bo ostal na programih Sportkluba, na katerih lahko že vrsto let spremljate najzanimivejše tekme turškega prvenstva.

Uganka Mustafe Nukića še ni rešena

Druga podobna težava za zdaj ostane nerešena.

Ljubljenec navijačev in drugi najboljši strelec Olimpije v tej sezoni Mustafa Nukić se z vodilnimi ljudmi glede sporazumne prekinitve pogodbe še ni dogovoril in ostaja na plačilni listi, čeprav ga ni v ekipi.

Pogodbo z Ljubljančani ima 33-letni napadalec do junija 2025.

Avstrijski branilec Pascal Estrada in srbski branilec Marko Mijailović sta se že poslovila.

Dobre novice zdravstvene službe

Navijači Olimpije še čakajo morebitne nove okrepitve, si pa lahko oddahnejo, ko je govora o poškodbi Saarja Fadide, ki je na generalki pred drugim delom sezone proti avstrijskem Wolfsbergerju staknil poškodbo ramena. Slednja ni hujše narave in Izraelec se je že vrnil na treninge prve ekipe in kandidira za nastop na sobotni tekmi z Rogaško.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!