Olimpija se spogleduje z “najbolj vročim igralcem slovenske lige”

Nejc Gradišar je po uspešnem debiju v dresu Slovenije zanimiv številnim klubom. FOTO: Profimedia.

Nejc Gradišar, najboljši strelec Rogaške, ki je zablestel ob debiju v reprezentančnem dresu, je želja številnih klubov, predvsem iz tujine. Po 21-letnem napadalcu poizvedujejo tudi pri Olimpiji, nam je razkril športni direktor novinca med prvoligaši Nino Ivačič.

Nejc Gradišar, ki je bil pred leti član ljubljanskega Brava in zanj odigral tudi eno tekmo v prvi ligi, je v majici Rogaške nase opozoril že lani, ko je v drugoligaški druščini prispeval 12 golov k velikemu uspehu – prvi uvrstitvi v elitno slovensko nogometno druščino v zgodovini kluba.

V tej sezoni je 21-letnik naredil še nekaj korakov naprej. V 14 prvenstvenih nastopih je dosegel skorajda polovico golov trenutno zadnjeuvrščenega slovenskega prvoligaša. Sedem od 15, kolikor jih je Rogaška v 19 tekmah zabila. Enega je pristavil tudi v edinem pokalnem nastopu, predvsem pa nase opozoril prejšnji teden.

Znašel se je na seznamu Matjaža Keka za nevsakdanjo prijateljsko tekmo v San Antoniu proti ZDA, ki je – čeprav sta obe selekciji igrali z močno okrnjenima zasedbama – štela kot uradna reprezentančna tekma. Selektor Slovenije ga je v ogenj poslal od prve minute, napadalec Rogaške pa se je izkazal z edinim zadetkom na tekmi, ki je Slovencem prinesel prvo zmago nad ZDA.

Gol Nejca Gradišarja proti ZDA:

Veliko zanimanja, predvsem iz tujine

Na seznamu številnih oglednikov je bil Gradišar že prej, zdaj se je zanimanje zanj jasno še povečalo, zato obstaja kar precej možnosti, da že pozimi zamenja klub in odide. Najverjetneje v tujino.

“Trenutno je po mojem mnenju najbolj vroč igralec v slovenski ligi, zato ni presenečenje, da zanj obstaja precejšnje zanimanje,” nam je o mladem napadalcu, ki ima pogodbo s Slatničani do poletja 2025, povedal športni direktor Rogaške Nino Ivačič.

“Zanj obstaja veliko zanimanja, dobili smo tudi eno konkretno ponudbo. Po njem povprašujejo predvsem klubi iz tujine, iz Slovenije se s ponudbo ni javil še nihče. No, razen Olimpije, ki je povpraševala po njem, a je šlo zgolj za neformalno poizvedovanje,” je nadaljeval Ivačič in razkril, da državni in pokalni prvaki ob iskanju novega napadalca pogledujejo tudi proti Rogaški Slatini.

Ne verjame, da bi si ga Olimpija lahko privoščila

Olimpija novega napadalca skorajda nujno potrebuje, saj so se v vodstvu kluba pozimi odločili, da na stranski tir postavijo oba najboljša napadalca in tudi strelca v prvem delu sezone. Portugalca Rui Pedra zato, ker ne želi podaljšati pogodbe, Mustafo Nukića pa zaradi tega, ker se želijo preusmeriti na mlajše napadalce. Bi lahko torej Gradišar pristal v Stožicah?

V prvi polovici sezone je dosegel 7 od 15 prvenstvenih golov Rogaške. FOTO: Aleš Fevžer.

“Ne verjamem, da je Olimpija sposobna plačati toliko, kot zahtevamo zanj. Koliko pričakujemo? Odvisno, kdaj bo odšel. Že zdaj ali šele poleti. Odvisno tudi od odstotka od nadaljnje prodaje, ampak nekje 700 do 800 tisoč evrov je meja, pod katero se ne mislimo spustiti,” je pojasnil prvi mož športne politike Rogaške, ki bi z odhodom najboljšega strelca doživela hud udarec v že tako zelo zahtevnem lovu na obstanek.

Trenutno je s enajstimi točkami Rogaška prikovana na dno prvenstvene razpredelnice. Za Radomljami, ki so devete, ima šest točk zaostanka. Njen drugi najboljši prvoligaški strelec je Oliver Kregar, ki se je med strelce vpisal trikrat.

#related-news_1