Padla je odločitev glede prihodnosti Žana Vipotnika

Žan Vipotnik
Žan Vipotnik je prvo ime minule sezone Prve lige Telemach FOTO: Jure Banfi.

Jasen je odgovor na eno izmed najbolj vročih vprašanj zimskega prestopnega roka. Žan Vipotnik ostaja v Ljudskem vrtu. Maribor se sicer glede njegove prihodnosti pogovarja z zainteresiranimi klubi, a del pogajanj je postavka, da tudi v primeru prestopa 20-letni golgeter do konca sezone ostaja del vijoličaste zgodbe.

Z desetimi zadetki na zadnjih sedmih tekmah je Žan Vipotnik trenutno zagotovo najbolj vroče ime v NK Maribor in ključni akter preporoda vijolic na prehodu iz jesenskega v pomladanski del sezone. A zaradi njegovega vzpona so se navijači vijolic upravičeno bali, da bo 20-letnik tako zelo hitro zbudil zanimanje bogate nogometne tujine, da talentiranega napadalca ne bo več mogoče zadržati v Ljudskem vrtu.

In res so se v javnosti pojavljala ugibanja o tem, da bo Konjičan že v februarju našel nove delodajalce. Na to so namigovali tudi osrednji akterji nogometnega dogajanja v Ljudskem vrtu, a po naših infromacijah je v teh dneh padla dokončna odločitev – Žan Vipotnik ostaja v Mariboru vsaj do konca sezone. To je odslej ključna postavka pogajanj Štajercev z zainteresiranimi klubi. Želja Damirja Krznarja je bila očitno uslišana.

Maribor

So pa v Ljudskem vrtu vendarle “pet pred dvanajsto” oziroma tik pred današnjim zaprtjem prestopnega roka povlekli novo kadrovsko potezo. Vijoličaste je okrepil 19-letni Čeh s koreninami iz Bosne in Hercegovine Denis Alijagić. Gre za osrednjega napadalca, ki se je kalil pri praški Slaviji, letos poleti pa prestopil v grški Olympiacos, kjer je igral za mlado in B ekipo. Z grškim velikanom je zdaj prekinil pogodbo, sodelovanje z vijolicami pa za zdaj sklenil le do konca sezone.

“Gre za fanta, ki ima značilnosti napadalca, katere smo iskali in pomeni ustrezno rešitev glede na naš slog igre. Moštvu se bo priključil takoj in zaostruje konkurenco za prihodnje tekme. Prvotni dogovor je sklenjen do konca sezone, z možnostjo nadaljnjega sodelovanja, kar smo dorekli z Olympiacosom,” ob tem razmišlja športni direktor Maribora Marko Šuler.

Alijagić je član česke reprezentance do 20 let, pravih izkušenj s članskim nogometom pa pravzaprav niti nima, nekaj prvoligaških tekem je kot posojen nogometaš Slavije odigral zgolj v majici Slovana iz Liberca.

“Zelo sem vesel, da smo uspeli najti rešitev in skleniti dogovor, da pridem v klub, ki ga poznam še iz otroštva. Ogledal sem si namreč prenosa tekem Maribor – Viktoria Plzen, všeč mi je bilo ozračje na stadionu, navijači, tudi prav posebna barva dresa. Ko sem izvedel za možnost selitve v Mariboru, sem takoj sprejel izziv,” v prvem sporočilu navijačev razmišlja nova okrepitev aktualnih državnih prvakov.