Pet navijačev Crvene zvezde obsojenih na zaporne kazni

Nogomet 16. Apr 202415:13 0 komentarjev
Foto: Euroleague basketball

Višje sodišče v Beogradu je pet navijačev srbskega nogometnega prvoligaša Crvene zvezde obsodilo na po štiri leta zapora zaradi napada na kombi z navijači rivalskega beograjskega kluba Partizan. Delije so se na grobare spravili po derbiju 16. aprila 2022 v bližini Mladenovca, je poročala srbska tiskovna agencija Tanjug.

Poleg zaporne kazni so jim izrekli še globo v višini 120.000 dinarjev oziroma 1024 evrov vsakemu in triletno prepoved obiskovanja tekem Crvene zvezde.

Glavni državni tožilec beograjskega tožilstva Nenad Stefanović je za Tanjug povedal, da je zadovoljen z obsodbo, ne pa tudi z višino kazni in dolžino izrečenega ukrepa, glede na lahkomiselnost obtoženih.

Sodba še ni pravnomočna. Stefanović je napovedal, da bo tožilstvo po prejemu pisnega izreka sodbe vložilo pritožbo. Tožilstvo namreč vztraja, da se obtoženim izreče enotna kazen osem let zapora, denarna kazen po 400.000 dinarjev (3414 evrov) vsakemu in petletna prepoved obiskovanja nogometnih tekem.

Obsojeni so 16. aprila 2022 okoli 22. ure, v spremstvu še vsaj dveh oseb, po derbiju večnih tekmecev s svojimi avtomobili zaprli pot kombiju s Partizanovimi navijači.

S kamenjem in drugimi predmeti so razbili okna kombija, nato pa v notranjost kombija vrgli goreče bakle.

Notranjost vozila, v katerem je bilo devet oseb, se je vnela, osebe, ki so bile v kombiju, so skušale zapustiti vozilo, vendar jim je to preprečil eden od napadalcev.

Šele, ko so napadalci pobegnili, so Partizanovi navijači zapustili goreči kombi in zbežali na njivo. Vozilo, ki ga je zajel ogenj, je kmalu razneslo. V tem dogodku so se štiri osebe iz kombija lažje poškodovale.

Obtoženi so na začetku sojenja delno priznali kazniva dejanja z navedbami, da so “bili ob nepravem času na nepravem mestu”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!