Pirlo: Messi ima psihološke težave

Manu Fernandez/Pool via Getty Images

Trener Juventusa Andrea Pirlo meni, da težave prvega zvezdnika Barcelone Lionela Messija niso nogometne, ampak psihološke narave.

REUTERS/Alberto Lingria

Argentinec je v poletnem prestopnem roku želel zapustiti klub. Ker mu niso pustili, da odide brez odškodnine, se je odločil, da ostane do konca sezone, ko mu poteče pogodba.

Na novinarski konferenci pred tekmo Juventusa in Barcelone v zadnjem kolu skupinskega dela Lige prvakov, je Pirlo spregovoril o vplivu teh dogodkov na argentinskega super zvezdnika.

“Messi preživlja posebne trenutke v svojem življenju, ne v karieri, zaradi vsega, kar se je poleti dogajalo. Vprašanje je bilo, ali bo ostal v Barceloni ali ne. Med tekmami še vedno pokaže svojo vrednost. Rekel bi, da težava ni samo nogometna, verjetno je psihološka. Ampak raje ne bi govoril o tem, ker to ni naš problem. Messi je fenomen in to je večkrat dokazal”, je povedal Andrea Pirlo.

Novinarji so Pirla vprašali tudi, kdo je boljši – Messi ali Cristiano Ronaldo.

“Napaka bi bila, če bi rekel, da je boljši eden ali drugi. Konstantno se dokazujeta, osvajata Zlato žogo in navdušujeta milijone navijačev. Za nogomet sta naredila ogromno.”

Messi in Ronaldo se bosta na igrišču srečala prvič po več kot dveh letih nocoj ob 21. uri na Nou Campu.

Komentari

Vaš komentar