Po blamaži proti Liverpoolu Bournemouth menja trenerja

Nogomet 30. Avg 202211:26 0 komentarjev
Justin Setterfield, Getty Images Sport

Potem ko so minuli konec tedna v Premier ligi proti Liverpoolu izgubili z 9:0, so se v angleškem prvoligašu Bournemouthu odločili za menjavo trenerja. Scott Parker bo iskal nove delodajalce.

Nekdanji angleški reprezentant se je na klop ekipe z južne angleške obale preselil pred dobrim letom dni in Bournemouth v minuli sezoni vrnil v Premier ligo. Letošnjo sezono so češnje začele s tremi porazi in zmago, ruski lastniki, na čelu katerih je Maxim Demin, pa so se odločili, da je čas za spremembo na trenerski klopi.

“Scottu se zahvaljujemo za izjemno lansko sezono, ki je bila ena najuspešnejših v naši zgodovini. A v želji po tem, da klub napreduje iz sezone v sezono smo se odločili za menjavo trenerja. Novega bomo začeli iskati nemudoma,” je ob tem povedal ruski poslovnež. Z njegovo nogometno piramido so povezani tudi investitorji v NK Celje.

Angleška nogometna javnost je sicer presenečena, da so se novinci v ligi tako hitro poslovili od nekdanjega trenerja Fulhama. Bournemouth je namreč poraze moral priznati velikanom, kot so Arsenal, Manchester City in Liverpool, v prvem krogu pa so rdeče-črni proti Aston Villi vknjižili vse tri točke.