Po osvojenem naslovu vse bliže selitvi v Italijo

Nogomet 19. Maj 202418:00 1 komentar
NK Celje
Foto: Jure Banfi

Mladi slovenski reprezentant Nino Milić je vse bližje temu, da zapusti domače nogometne zelenice. Za 20-letnika se resno zanima italijanska Brescia.

V letošnji šampionski sezoni Celja je Nino Milić zbral 22 nastopov in prispeval štiri asistence.

Nekdanjemu mladincu Maribora je še posebej zaupal Albert Riera, ki je mladeniča iz Zlatoličja potisnil v prvi plan zasedbe Celja, Milić pa mu je to na igrišču vračal z zelo zrelimi predstavami in močno opozoril nase.

V zadnjem obdobju je pod taktirko Damirja Krznarja levi bočni branilec izgubil svoj status prvokategornika in v drugem delu sezone zbral le šest nastopov. Hrvat na klopi slovenskih državnih prvakov očitno Milića trenutno ne vidi v ospredju svoje ekipe, a se mladeniču po drugi strani odpira priložnost za prvi karierni odhod na tuje.

Nino Milić
Nino Milić. Foto: Aleš Fevžer

Iz mesta ob Savinji v Brescio?

Mladega slovenskega reprezentanta si je namreč v svojih vrstah po naših informacijah zaželela italijanska Brescia. In ne le zaželela, zanimanje namreč že prerašča v konkretne pogovore, naši viri so nam zaupali, da je v igri posoja z možnostjo odkupa.

Brescia je klub z bogato tradicijo, katerega modro-beli dres so nosila velika imena, kot so Roberto Baggio, Andrea Pirlo, Luca Toni, Pep Guardiola in Mario Balotelli. Od leta 2020, ko je klub izpadel iz Serie A, moštvo nastopa v drugi ligi, ravno te dni pa so levi v dodatnih kvalifikacijah za nastop med elito zapravili možnosti za vrnitev v prvoligaško druščino.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje