Sanjski prestop Domžalčana: po poteh Handanovića ali Iličića?

Nogomet 19. Maj 202410:00 > 10:24 0 komentarjev
Luka Topalovič
Foto: Aleš Fevžer

Eden najbolj talentiranih slovenskih nogometnih najstnikov Luka Topalović je pred velikim korakom naprej v karieri. Za mladeniča se zelo resno zanimata italijanska velikana Inter in Atalanta.

Čeprav je star šele 18 let, je Luka Topalović v slovenski prvoligaški konkurenci odigral že 47 tekem.

V tej sezoni je bil pri zbiranju prvoligaških minut zelo konstanten, zaigral je namreč na kar 35 tekmah, le marca je obsedel na klopi proti dvoboju proti Aluminiju. Slovenski mladinski reprezentant je zaradi svoje mladosti in talenta že nekaj časa tarča tujih klubov, zdaj pa se mu obeta zares odmeven korak naprej v karieri.

Že pozimi se je napovedovalo odmeven Topalovićev prestop v italijanski Palermo, a so takrat Domžale ponudbo zavrnile z javnim pojasnilom, da bodo počakale do poletja, ko bodo za najstnika zbirale še bolj mamljive ponudbe. In očitno so ravbarji imeli prav.

Luka Topalović
Luka Topalović je pred prestopom, ki bo spremenil njegovo življenje. Foto: Aleš Fevžer

Ne le Inter, lovi ga tudi Atalanta

Kot poroča Planet nogomet, so na vrata Domžal namreč potrkali predstavniki italijanskega velikana Interja, pri katerem sta se nekoč kalila Rene Krhin in Vid Belec, eden največjih zveznikov modro-črnih je bil Samir Handanović, trenutno pa je del mladinskega pogona branilec Samo Matjaž.

A po naših informacijah Inter še zdaleč ni edini, ki je v igri za prestop Topalovića. Domžale so sicer že zavrnile nove ponudbe Palerma, Bologne in Udineseja, še vedno pa se za podpis pogodbe z mladeničem resno poteguje Atalanta. Nekdanje moštvo Josipa Iličića je v naslednjem tednu vodstvo ravbarjev povabilo na pogovore v Bergamo in ni izključeno, da bo 18-letnik svojo kariero res nadaljeval v črno-modrem dresu, a ne Interjevem, temveč Atalantinem.

Luka Topalović
Bo šel Luka Topalović po poteh Josipa Iličiića? FOTO: Profimedia

Kakšna bo odškodnina?

Ko je govora o finančnem nadomestilu, ki ga bodo Domžalčani prejeli za prestop Topalovića, zagotovo govorimo o milijonskih številkah. Po naših informacijah so namreč ravbarji zavrnili vse ponudbe, in ni jih bilo malo, ki so bile nižje od te številke, tako da bo odškodnina presegla ‘magično’ milijonsko mejo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!