Po skoraj dvajsetih letih v Serie A zdaj res odhaja v pokoj

Nogomet 13. Sep 202317:46 3 komentarji
FOTO: Profimedia.

Samir Handanović sodeč po poročanju italijanskih medijev pri 39 letih odhaja v nogometni pokoj. Ljubljančan, ki je v Serie A uspešno igral vse od leta 2004, ni dobil ustrezne ponudbe, ki bi ga prepričala v nadaljevanje športne poti.

Dobro obveščeni “insajder” Gianluca Di Marzio poroča, da bo nekdanji vratar slovenske reprezentance sicer ostal pri Interju, a v drugačni vlogi.

Verjetno lahko že kar takoj poprime za delo kot trener vratarjev, ali pa se preizkusi v vlogi trenerja kakšnih mlajših selekcij pri črno-modrem milanskem klubu. Mediji pri zahodnih sosedih pišejo, da bo “Sarma” trenerju prvega moštva Simoneju Inzaghiju dejansko pomagal kot svetovalec za vratarje. Inzaghi je pred novo sezono podaljšal pogodbo s klubom.

Handanović je za Inter branil od leta 2012 do 2023, pred tem je bil v Udineseju in Domžalah, na “škornju” pa je branil tudi na posojah pri Trevisu, Laziu in Riminiju. Potem, ko se mu je 30. junija iztekla pogodba, nove pa ni podpisal, se je danes odločil za slovo od profesionalnega nogometa.

Vrhunec reprezentančne kariere je Jaršan dosegel leta 2010, ko je z reprezentanco Slovenije igral na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki in bil le nekaj sekund oddaljen od osmine finala ter tekme z Gano.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje