Poker zadetkov za neverjetnega Cristiana Ronalda

Nogomet 9. Feb 202321:05 1 komentar
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo. Foto: REUTERS/Ahmed Yosri via Guliver

Cristiano Ronaldo je bil prvo ime prvenstvenega dvoboja med Al Wehdo in Al Nassrom, ki ga je slednji v gosteh dobil s kar 4:0. Strelec vseh zadetkov je bil prav portugalski nogometni zvezdnik, ki se je ob sijajni predstavi razveselil tudi edinstvenega kariernega mejnika.

Cristiano Ronaldo je še dodatno podžgal nogometno evforijo, ki je po njegovem odmevnem prestopu v Al-Nassr zajela Savdsko Arabijo. Osemintridesetletni nogometni veteran je za svoj novi klub prikazal najboljšo predstavo doslej, saj je na prvenstvenem obračunu kar štirikrat zatresel mrežo Al Wehda, ki je na koncu klonil z 0:4.

Portugalec je bil uspešen v 21., 40. 53. in 61. minuti, a nekaj posebnega je bil prav gotovo uvodni zadetek z levico, ki bo v zgodovino zapisan kot njegov jubilejni 500. ligaški. Nogometni zvezdnik sedaj zaostaja le še za Pelejem (604), Romariem (544), Josefom Bicano (518) in Ferencom Puskasom (514).

To pa sicer še zdaleč ni Ronaldov edini dosežek, ki ga je vpisal na dvoboju. Današnja tekma je bila namreč že njegova deveta, ki jo je sklenil s štirimi zadetki in 61. na kateri je vpisal hat-trick. Ob tem velja dodati, da je kar 31 hat-trickov dosegel po tem, ko je že dopolnil 30 let.