Polemika: je bil Maribor v Ljubljani hudo oškodovan? (VIDEO)

Nogomet 14. Apr 202416:22 0 komentarjev

Navijače Maribora razburja dogodek s tekme 31. kroga Prve lige Telemach, ko je sodnik Matej Jug razveljavil zadetek Maksa Barišića.

V 29. minuti dvoboja v Spodnji Šiški med Mariborom in Bravom je napadalec vijolic Maks Barišić žogo pospravil v ljubljansko mrežo. Semafor je s tem ‘obrnil’ na 2:0 v korist Štajercev.

Zdelo se je vse čisto, nogometaši so odšli na premor za osvežitev, sodnik Matej Jug pa je kar na lepem stekel proti VAR monitorju in po ogledu posnetka zadetek razveljavil. Razlog? Igra z roko Marka Božića tekom akcije gostov.

Maks Barišić
Maks Barišić se je takole razveselil svojega drugega gola za Maribor, a je bil njegov zadetek razveljavljen. Foto: Aleš Fevžer

Situacija je nenavadna tudi zato, ker je igro z roko stranski sodnik signaliziral izkušenemu delivcu pravice, ta pa je tudi z roko pokazal, da bo žoga za Bravo, a ni zapiskal v svojo piščalko in igra se je nadaljevala.

Morda je Jug pustil prednost, kajti do žoge je prišel branilec domačih Mark Španring, nato pa storil napako in Ettiene Beugre je stekel sam proti vratom Matije Orbanića, ga preigral, nato pa zadel vratnico, a je odbitek v mrežo pospravil Barišić.

Bi moral biti Gorenc izključen?

Jug je v drugem polčasu še enkrat razjezil Mariborčane, ko je po posredovanju Jana Gorenca in prekršku nad Markom Božićem ocenil, da nekdanji nogometaš Mure ni bil t. i. zadnji nogometaš obrambe in je branilci Brava pokazal ‘zgolj’ rumeni karton.

Je pa imel VAR v nadaljevanju tekme še nekaj dela, zaradi prepovedanega položaja je bil razveljavljen zadetek Mateja Poplatnika, nato je v kazenskem prostoru Ljubljančanov padel še Soudani …

Tu je še prepovedan položaj Jakupovića …

Foto: zajem zaslona/Sportklub

Vse sporne zadeve bo v sodniškem pogledu oddaje Pod prečko pokomentiral naš sodniški strokovnjak Damir Skomina.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!