PP: Jug odkrito o vpoklicu v reprezentanco (VIDEO)

Nogomet 18. Mar 202421:45 2 komentarja
zajem zaslona

Nogometna oddaja Pod prečko je bila tokrat odeta v kombinacijo prvoligaških in reprezentančnih barv. Družbo sta nam delala člana ekip iz zgornjega "doma" razpredelnice.

Oddaja Pod prečko V ŽIVO:

Dejan Obrez in Miha Penko sta v ponedeljkovem večeru temeljito analizirala vse, kar se je minuli teden dogajalo na slovenskih nogometnih zelenicah, v njuni družbi pa sta bila vratar Maribora Ažbe Jug in vezist Kopra Luka Vešner Tičić.

Z gostoma smo se pogovarjali o tem, ali je boj za naslov že odločen, kako vroča bo tekma za Evropo in kakšna drama nas čaka v boju za obstanek, ki je bila v središču razmišljanja tudi pri tokratni temi tedna.

Ažbe Jug je spregovoril o vrnitvi na teren. “Med tekmo je bilo mogoče videti, da gre le za udarec, ampak potem je slika pokazala delno raztrganino ligamenta. Imel sem tudi vneto koleno, rana se mi ni zacelila dovolj hitro, tako da smo raje počakali, zdaj pa sem že v procesu treninga. V tem tednu tudi že z ekipo,” je vratar potrdil, da je njegova vrnitev na zelenico pred vrati.

Ima svojo pot

Voditelja oddaje sta drugega gosta pobarala, kakšno je njegovo poreklo. Od kod je Luka Vešner Tičić? Štajerc, Ljubljančan, Dolenjec, Primorec? “Lahko rečem, da sem zanimiva mešanica. Rojen sem v Mariboru, nato sem se preselil v Ljubljano, igral sem tudi na Dolenjskem, zdaj pa sem v Kopru. Lahko rečem, da sem obdelal celotno Slovenijo. Zdaj sem Koprčan, živim v Kopru in zanj tudi igram.”

Jug je o vpoklicu v A-reprezentanco, ki ga še ni bilo dejal, da je zanj ta tema zaključena: “Na začetku je bilo prisotnega nekaj razočaranja, zdaj pa stremim k temu, da napredujem, da pokažem selektorju, da sem vreden vpoklica, ampak se s tem ne obremenjujem več. Če bo, bo, če ne, tudi ok. Imam svojo pot, ki jo želim prehoditi, imam cilje, ki jih želim doseči. Vse ostalo ne vpliva name.”

Jug je bil reden član mlajših selekcij, igranja za Slovenijo se z veseljem spominja. “Vsak vpoklic v reprezentanco je nekaj posebnega, da ti neke nove izkušnje. V mlajših selekcijah igraš proti igralcem, ki že igrajo v močnih ligah in klubih. Vsekakor je nek test, ko vidiš, ali si za to raven ali ne.”

Dotaknili smo se tudi reprezentance, na Sportklubu si boste lahko v naslednjih dneh ogledali pripravljalna obračuna z Malto in Portugalsko.

Z nami je bil v sodniškem pogledu kot vedno tudi tokrat Damir Skomina.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje