Prazne Stožice? Olimpija znova trepeta pred kaznijo UEFE

Evropa 6. Okt 202313:06 8 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Olimpije so v četrtkovem evropskem večeru doživeli boleč poraz proti Slovanu iz Bratislave (0:1) in si domala zaprli vrata v izločilne boje konferenčne lige. Navijaška kulisa v Stožicah je bila sicer daleč od spektakularne, dvoboj si je ogledalo le nekaj več kot 5.000 gledalcev, ki pa so z obmetavanjem sodnikov in nasprotnikovega vratarja Milana Borjana poskrbeli za več prekinitev tekme. Zmaji, nad katerimi že visi grozeče opozorilo Uefe, tako čakajo na novo kazen Evropske nogometne zveze.

Tekma 2. kroga konferenčne lige med ljubljansko Olimpijo in Slovanom iz Bratislave se je iz različnih razlogov spremenila v nogometno uspavanko, ki so jo na koncu z golom Aleksandra Čavrića z enajstmetrovke dobili gostje iz Slovaške.

Čeprav število navijačev, v Stožicah se jih je zbralo približno 5.000, še zdaleč ni impresivno, pa vzdušje na stadionu po zaslugi navijaške skupine Green Dragons in številčne množice gostujočih navijačev še zdaleč ni bilo slabo. A so se na žalost znova našli posamezniki, ki so s svojimi nepremišljenimi dejanji ogrožali celo dokončanje tekme.

Navijaška koreografija Green Dragons

Bodo Stožice na tekmi s Klaksvikom prazne?

Zaradi plastenke, ki je priletela v glavo stranskega sodnika in množičnega obmetavanja gostujočega vratarja Milana Borjana je bila tekma večkrat prekinjena, situacijo sta morala miriti celo kapetan Timi Max Elšnik in trener Joao Henriques.

Neprimerno vedenje navijačev pa bi lahko imelo tokrat resne posledice za Olimpijo. Spomnimo, zaradi obmetavanja sodnikov in vdora na zelenico si je Olimpija po tekmi 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov prvakov proti Ludogorcu nakopala kazen disciplinske komisije Uefe, ki je Olimpiji naložila kazen v višini 20.000 evrov in pogojno kazen igranja ene tekme pred praznimi tribunami, v primeru, da se tak incident ponovi v naslednjih dveh letih.

Navijači Olimpije na zelenici po tekmi z Ludogorcem

Incident se tokrat ni ponovil v tej meri, da bi navijači vdrli na igrišče, a vseeno bodo v zmajevem gnezdu verjetno s strahom čakali, kako dosledna bo Uefa pri svojih opozorili o tem, da bi lahko Olimpija tekmo s Klaksvikom odigrala pred praznimi Stožicami.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje