Pred finalom sezone dobra in slaba novica za Šimundžo

Nogomet 17. Maj 202414:38 2 komentarja
Ante Šimundža
Ante Šimundža. Foto: Jure Banfi

Kakšna bo podoba NK Maribor na zadnji tekmi sezone? Trener Ante Šimundža pred dvobojem s Koprom javnosti ponuja nekaj pomembnih informacij.

Nogometaše Maribora za slovo od sezone čaka nedeljsko gostovanje v Kopru, kjer bi si z zmago vijolice zagotovile končno drugo mesto in boljše izhodišče za evropsko poletje.

Pred dvobojem s kanarčki je trener Ante Šimundža javnosti sporočil nekaj pomembnih informacij o tem, kakšno je stanje s poškodbami. Zaradi težav z mišico je namreč za dvoboj odpadel prvi strelec prvenstva Arnel Jakupović, ki bo tako računal na to, da bodo proti Radomljam mirovale strelske naprave Celjana Aljoše Matka, s katerim sta trenutno na vrhu lestvice strelcev izenačena pri 17 zadetkih.

“Pričakujem motiviran in tekmovalen Koper, takšen, kot je vselej na domačem igrišču. Želijo dominirati in biti agresivni. Kar se tiče našega kadra, Lan Vidmar bo začel poletne priprave, z Janom Repasom ni nič hujšega, lahko igra na evropskem prvenstvu, vse je odvisno od selektorja. Podobne težave ima tudi Arnel Jakupović. Če bi bilo treba, bi igrala, tako pa ne bomo tvegali, ker nam je zdravje nogometašev bolj pomembno,” poudarja trener vijolic Ante Šimundža in torej navijače miri vsaj v smeri, da poškodbe nosilcev igre niso hujše narave.

Arnel Jakupović
Arnel Jakupović izpušča zadnjo tekmo sezone. Foto: Uroš Skaza

Smer je prava

Šimundža je v zadnjih tednih že nekajkrat začel vleči črto pod letošnjo sezono in vedno znova opozoril na to, kar je poudaril tudi pred zadnjo tekmo v tem tekmovalnem obdobju.

“Zame je neuspeh, da v tej sezoni nimamo lovorike. Jaz, klub, institucija, mesto si tega ne želimo. Naš uspeh je lahko gledan drugače, ker postavljamo temelje, ki jih bo potrebno vzdrževati skozi treninge in tekme, da dobimo neko konstanto, na kateri lahko gradimo. To je smer, ki je pozitivna, ne glede na nedeljski izid. Je pa vedno bolje biti drugi kot tretji, še bolje pa je biti prvi,” ocenjuje trener Maribora.

Ante Šimundža
Ante Šimundža. Foto: Aleš Fevžer

Naj le nadaljuje v tej smeri

Mariborske pisarne so danes sporočile tudi novico, da je pogodbo z Mariborčani do leta 2026 podpisal mladi bočni branilec Anej Lorbek.

“Odlična zadeva. Ko se nam je pridružil na pripravah in je dobil priložnost v turbulentnem obdobju iskanja identitete je bil enakopraven član. Potem sledi padec, kar je normalno pri mladem fantu, ampak to je motivacija, gesta kluba, da se nanj računa in da je lahko vzor drugim fantom in še bolj zagnan v delu. Pokazal je, da se v prihodnosti lahko računa nanj, upam, da nadaljuje v tej smeri,” podpis pogodbe z Anejem Lorbkom komentira trener vijolic.

Anej Lorbek
Anej Lorbek. Foto: Jure Benfi

Kdo bo ostal del ekipe iz Ljudskega vrta?

Jasno je, da bo Maribor to poletje doživel precejšnje kadrovske spremembe. Marko Zalokar, Nemanja Mitrović pa tudi Itsuki Urata bodo bržkone po izteku pogodb zapustili Ljudski vrt, vprašanje pa je, kakšna bo usoda Aleksa Pihlerja.

“Naredili bomo analize oziroma vse, kar je potrebno, da si iskristaliziramo sliko, kateri igralci si bodo v prihodnosti zagotovili mesto v ekipi, da bomo lahko sledili zastavljenim ciljem. Aleks (Pihler, op. a.) je z zadnjimi predstavami oddal kandidaturo za podaljšanje pogodbe. Kar se tiče ostalih zadev, pred nami je še 36. krog prvenstva, potem potegnemo črto. Sledi analiza in potem informacije za vas,” jasno izpostavi Šimundža.

nogomet nk maribor nš mura ante šimundža aleks pihler
Ante Šimundža je Aleksa Pihlerja vrnil v nogometno življenje. Foto: Jure Banfi

To je vprašanje za pisarne

Ker se v Mariboru s prihodom turškega vlagatelja Acuna Ilicalija obetajo velike spremembe, tudi tokrat ni šlo mimo vprašanja o tem, kako zadeva vpliva na ekipo.

“Na ekipo to ne vpliva, o tem ni govora, pred nami je še 90 minut nogometa. To je vprašanje za pisarne, prvi odzivi pa so pozitivni,” je temo, ki jo je naslovil že v ponedeljkovi oddaji Pod prečko, še enkrat pokomentiral trener vijolic.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje