Cedevita Olimpija pred veliko kadrovsko prevetritvijo

Košarka 16. Maj 202415:41 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Medtem ko so košarkarji Cedevite Olimpije z zmago v Šenčurju prišli na prag nove uvrstitve v finale državnega prvenstva, pa v zakulisju poteka kadrovanje s pogledom proti novi sezoni.

Morebitni in obenem tudi pričakovani naslov državnega prvaka v povezavi s pokalno lovoriko ne bo omilil skromne sezonske ocene Cedevite Olimpije, predvsem na rezultatski in igralski ravni. Vtis, ki so ga Ljubljančani pustili na evropskem parketu, je v precejšnjem razkoraku z napovedmi in pričakovanji, cilja pa niso izpolnili niti v ligi ABA.

Še pred koncem sezone je tudi jasno, da bo Zoran Martić zapustil položaj glavnega trenerja, pa čeprav so ga v klubu ob imenovanju predstavili tudi kot potencialno dolgoročnejšo rešitev. Zdaj zanesljivo ni več v klubskih načrtih. Javna skrivnost je tudi, da bo v Stožicah znova zavladalo tuje trenersko ime, ki pa bo, kot vse kaže, vendarle znova izhajalo s področja nekdanje skupne države.

Za neuradnega prvega favorita že lep čas velja 54-letni črnogorski strokovnjak Zvezdan Mitrović. Nekdanji črnogorski selektor, ki je med drugim vodil tudi Monaco, Asvel, Himki, Budućnost in nazadnje Galatasaray, naj bi se ta teden znova mudil na pogovorih, jasnih znakov, ali sta strani našli skupni jezik, pa še ni. Pomembno vlogo pri tem bo vsekakor igral tudi novi športni direktor Chechu Mulero, pa čeprav bo uradno nastopil šele po koncu sezone. Neuradno sta kandidata tudi Nenad Stefanović in Dario Gjergja, s katerim se je sicer klub spogledoval že v predlanski sezoni, ko je na klopi še sedel Jurica Golemac.

Zvezdan Mitrović ostaja kandidat za ljubljansko klop. Foto: Guliver Images

Pričakovati gre tudi veliko igralsko prevetritev. Povsem nova bo garnitura tujih košarkarjev, veljavne pogodbe pa imajo iz obstoječe ekipe le Gregor Glas, Rok Radović, Aleksander Šaškov in kapetan Jaka Blažič. V Stožicah so zato že vklopili igralski radar, po naših informacijah pa se je med tarčami znova znašel tudi reprezentant Klemen Prepelič, a je veliko vprašanje, ali se lahko Cedevita Olimpija vsaj deloma približala znesku, s katerim ga bo v svojih vrstah skušal zadržati Galatasaray.

V preteklih tednih je bilo sicer mogoče iz Stožic slišati namige o okrepljenem proračunu, oteževalno okoliščino pa še vedno predstavlja zajetna triletna pogodba, ki jo je s klubom podpisal zdaj že nekdanji Simone Pianigiani. Ta še vedno ni razdrta, zato tudi po dobrih štirih mesecih ostaja finančni mlinski kamen.

Iz Košarkarske zveze Slovenije so medtem že sporočili terminske okvire velikega finala lige Nova KBM. Če se bosta obe polfinalni seriji zaključili z 2:0, se bo finalna serija začela že v torek, 21. maja (preostali datumi 25. 5., 26. 5., 29. 5. in 1. 6.). Če pa bi Krka in/ali Šenčur uspela izsiliti tretjo polfinalno tekmo, se bo zastor finala dvignil v petek, 24. maja (ostali datumi 26. 5., 29. 5., 1. 6. in 3. 6.). Prenose tekem si boste lahko gledali na Sportklubu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!