Čustveno slovo nekdanje prvakinje

Alpsko smučanje 17. Maj 202413:35 0 komentarjev
lice Merryweather. Foto: Profimedia

V krožek novih smučarskih upokojencev se je vključila še nekdanja mladinska svetovna prvakinja v smuku in dolgoletna ameriška reprezentantka Alice Merryweather.

”Moje srce je zlomljeno, ko naznanjam konec smučarske kariere. Do odločitve o upokojitvi prihajam po tehtnem razmisleku, tudi z veliko jeze in žalosti. Toda brez nadaljnje podpore ameriške zveze ne vidim realne poti do uresničitve sanj,” je na omrežju Instagram zapisala ameriška smučarka Alice Merryweather in tako napovedala tekmovalno slovo.

”Seveda se počutim poklapano, ker se tako predajam. Vseeno pa sem tudi izjemno ponosna na delo, ki sem ga vložila na tej poti. Zaradi tega športa bom za vedno boljši in močnejši človek,” dodaja 27-letna Američanka, ki se je osredotočala predvsem na hitri disciplini. Leta 2017 je bila tudi svetovna mladinska prvakinja v smuku.

Tudi zaradi mnogih poškodb ji na članski ravni ni bilo dano uresničiti vseh ambicij. Nastopila je na olimpijskih igrah in svetovnem prvenstvu, v svetovnem pokalu pa je zbrala štiri uvrstitve med najboljšo petnajsterico.

Na njeno čustveno objavo sta se med drugim odzvali tudi Mikaela Shiffrin in Ilka Štuhec. Obe sta poudarili, da jo bosta pogrešali, in ji zaželeli veliko uspeha na novi poti.

Seznam svežih upokojencev se dva meseca po končani sezoni torej stalno dopolnjuje. Doslej so slovo od alpskega smučanja naznanili tudi Štefan Hadalin, Giuliano Razzoli, Meta Hrovat, Ragnhild Mowincke, Thomas Dressen, Josef Ferstl, Roland Leitinger, Christine Scheyer, Chiara Mair, Karoline Pichler, Charlie Guest, Gilles Roulin, Charlie Raposo … Pričakovati gre, da se bo do konca poletja uradno na ta seznam vpisal tudi Boštjan Kline, ki je vstopil že v tretje leto rehabilitacije po hudi poškodbi noge.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!