Pred vrati je trenutek, ko bo znana Kekova usoda

Nogomet 14. Feb 202412:15 0 komentarjev
Matjaž Kek. FOTO: Profimedia.

Bo Matjaž Kek ostal slovenski selektor tudi po Euru 2024? Očitno bomo odgovor na to vprašanje dobili zelo kmalu.

Leto 2024 je eno najbolj pestrih let v zgodovini slovenske nogometne reprezentance.

Začelo se je z januarsko akcijo v ZDA, nadaljuje se z marčevskim spektaklom proti Portugalski, nato pa sledi poletni vrhunec v obliki slovenske udeležbe na Euru 2024, kjer v skupinskem delu Slovenijo čakajo tekme z Dansko, Srbijo in Anglijo.

Tudi druga polovica leta je s tekmovalnega vidika že začrtana, Slovenija bo v diviziji B lige narodov moči merila z Norveško, Avstrijo in Kazahstanom, v zraku pa še vedno visi vprašanje, kdo bo takrat sedel na klopi naše izbrane vrste.

Vse bo jasno v naslednjih dneh

Čeprav je slovenski selektor Matjaž Kek pred dnevi v Parizu že komentiral razplet žreba lige narodov, ostaja neizpodbitno dejstvo, da se njegov trenutni mandat na čelu naše reprezentance izteka. Pogodba z Nogometno zvezo Slovenije je potekla že z zaključkom leta 2023, Mariborčana pa v sedlu še vedno drži aneks, s katerim bo prvi mož izbrane vrste vse do konca Eura v Nemčiji.

Kaj pa potem? Če se je še v zaključku lanskega leta zdelo, da se Kek počasi poslavlja z mesta slovenskega selektorja, zdaj v javnost prihajajo drugačni signali.

“Z nogometno zvezo imam pogodbo, ki me veže do Eura. A začeli smo pogovore in pričakujem, da se bo vse razrešilo v naslednjih nekaj dneh. Ne vidim rad, da se okrog mene širijo govorice, tega je bilo zadnja leta preveč. Razmišljam o pripravi na Euro. Dobili smo tudi skupino v ligi narodov, želim pa nadaljevati to pot s sijajno skupino igralcev in strokovnim štabom, ki je opravil velik posel,” je v intervjuju za hrvaški Index iskreno priznal Matjaž Kek.

Matjaž Kek
Matjaž Kek je Hrvatom vedno znova zanimiv. Foto: Aleš Fevžer

Ne mara, da se špekulira z njegovim imenom

Ob vselej prisotnem vprašanju hrvaških medijev o tem, kdaj se bo vrnil v njihov nogomet, je Kek še enkrat poudaril, da o tem trenutno ne razmišlja.

Kar se hrvaških klubov tiče, lepo je, da se te spominjajo in si pustil določen vtis. Nekaj sem dal hrvaškemu nogometu, hrvaški nogomet pa je nekaj dal meni. Ponavljam, nimam rad, da se špekulira z mojim imenom, osredotočen sem le na naslednji korak, to pa je priprava reprezentance, da na Euru dosežemo čim boljši rezultat,” še dodaja slovenski selektor.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!