Chelsea remiziral v Celovcu, v nedeljo prihaja v Ljubljano!

Premier Liga 23. Jul 201418:45 > 24. Jul 2014 9:31
Chelsea je včeraj zvečer, tekmo ste si lahko v živo ogledali na našem drugem programu SK2, odigral še tretjo uradno prijateljsko tekmo v pripravljalnem obdobju na novo sezono 2014-15, ki jo navijači modrih že nestrpno čakajo. Jose Mourinho je  v tem prestopnem roku na Stamford Bridge že pripeljal tri odmevne okrepitve; Diega Costo, Cesca Frabregasa in Filipeja Luisa, vseeno pa so se le-ti pripravam pridružili pred nekaj dnevi, zato na stadionu ob Vrbskem jezeru niso igrali. Fabregas denimo je v kampu od torka, a bo z ekipo vseeno potoval v Ljubljano, kjer bodo štirikratni angleški državni prvaki v nedeljo igrali proti Olimpiji.

WAC oz. Wolfsberger je v lanski sezoni osvojil solidno sedmo mesto, letos pa je prvo tekmo že odigral … V prvem krogu je bil s 4:1 boljši od Admire. Ker je celovški prvoligaš že v tekmovalnem pogonu, seveda ni bil lahek zalogaj za Londončane, za katere so na prvih dveh tekmah, Chelsea je obe dobil, večinoma igrali mladinci in rezervisti. Tudi tokrat so pred 28 tisoč gledalci Igrali le tisti prvokategorniki, ki s svojimi reprezentancami niso sodelovali na minulem svetovnem prvenstvu v Braziliji … Omeniti gre zlasti Nemanjo Matića, Branislava Ivanovića, Johna Terryja, Marca van Ginkla in Mohameda Salaha, prvič v tem pripravljalnem obdobju pa je med vratnici stopil Peter Čech.
Na pripravah so blesteli zlasti mladinci iz klubske akademije, izstopali so Jeremie Boga, Nathan Ake, Patrick Bamford, John Swift in Lewis Baker. Vsi upajo, da bodo na naslednjih tekmah navdušili in prepričali Joseja Mourinha, da jim nameni mesto v članski ekipi za sezono 2014/15. V Celovcu je to pot najbolj navdušil Jeremy Boga, ki je v 83. minuti, na igrišče je pritekel šele v drugem polčasu, zabil gol za izenačenje. Avstrijci so namreč vodili vse od 55. minute srečanja, ko je zabil Silvio.
Igrali so tudi drugi angleški velikani, ki jih v prihodnji sezoni poznavalci uvrščajo med kandidate za naslov prvaka v premier ligi. Liverpool je tako v Bostonu z 0:1 izgubil proti Romi, za katero je v 90. minuti zadel rezervist Marco Borriello. Tottenham je v Torontu premagal domači klub s 3:2, Manchester City pa je s 4:1 odpihnil Kansas City.
Odmeven rezultat je uspel tudi Manchestru Unitedu, ki je na znamenitem stadionu v Pasadeni razbil LA Galaxy s 7:0. Za rdeče vrage so po dva gola dosegli Reece James, Wayne Rooney in Ashley Young, enega pa je prispeval še Danny Wellberck. Trener Louis van Gaal je v prvem polčasu priložnost že ponudil obema letošnjima okrepitvama, Anderju Herreri in Luku Shawu.

Neposredni prenos tekme Olimpija – Chelsea, v nedeljo ob 17:15, na SK1!

Author: L.S., Foto: Getty Images