Nottingham šokiral Arsenal in ga izločil iz FA pokala

Laurence Griffiths, Getty Images Sport

Nottingham Forest je pred domačimi gledalci danes šokiral in povsem razbil Arsenal ter ga izločil iz Fa pokala, ki so ga topničarji v zadnjih štirih letih osvojili trikrat in so tudi branili lovoriko v tem tekmovanju.

Topničarji so se proti Nottingham Forestu obrisali pod nosom pa čeprav je bila njihova želja zagotovo, da obranijo lovoriko v tem tekmovanju.

Tekma je bila izjemno zanimiva, saj smo navsezadnje videli kar šest zadetkov. Domačini so se kljub temu, da prihajajo iz nižje rangiranega tekmovanja zelo dobro upirali in konkurirali Arsenalu, ki je imel prevlado zgolj v posesti žoge.

Domače je v vodstvo popeljal Eric Lichaj, ki je odigral tekmo življenja. Prvič je zadel v 20. minuti. Topničarji, ki so se morali znajti brez Arsena Wengerja, saj le ta prestaja kazen in sedi na tribuni so izenačili v 23. minuti preko osrednjega branila Pera Mertesackerja. Samo minuto pred koncem polčasa pa je Lichaju uspel neverjeten evrogol, po slabi reakciji gostujoče obrambe si je na robu kazenskega prostora žogo zaustavil s prsmi in jo iz “prve” neubranljivo poslal v mrežo.

V drugem polčasu se ni kaj dosti spremilo. Arsenal, ki je praktično igral v rezervni zasedbi ni bil tisti pravi. V 64. minuti so domači še povišali svojo prednost iz enajstmetrovke, ki jo je uspešno Ben Brereton realiziral. Arsenal se nikakor ni sprijaznil in se v 79. minuti preko Dannya Welbecka znova vrnil v igro. Upanje topničarjev pa je trajalo zgolj šest minut, saj so domači takrat še drugič uspešno izkoristili strel z bele točke, ki ga je z zdrsom v zadetek pretvoril Kieran Dowell.

Gledalci so s to tekmo zagotovo bili navdušeni, malo manj pa navijači Arsenala, ki so ostali brez možnosti za osvojitev vsaj ene lovorike.