Pred 25.krogom v PL: Večerni testi

Premier Liga 30. Jan 201811:48 > 11:55
Getty Images

Pari 25.kroga so razen sredinega velikega derbija na prvi pogled lahko-predvidljivi. Toda? Ni vse tako lahkotno kot se zdi.

Še kako bo šočno! Kajti po ne posebej razburljivem pokalnem vikendu se nogometna Anglija usmerja v nov večerni premierligaški bal. Ta bo delno pomešan tudi z nervoznimi zaključnimi urami zimskega prestopnega
roka.

Med velikimi klubi je imel v zadnjem tednu več časa za počitek na voljo le Arsenal. Domači Swansea se bo oklenil vzorca, ki mu je v obračunu proti Liverpoolu priskrbel senzacionalno zmago. Prebijanje dinamičnega bunkerja Arsenalu pogosto predstavlja težavo. Kljub rahlim pomislekom bi si upal staviti na iznajdljivost gostov in posledično zmago Arsenalovcev. Ti neradi ponavljajo napake, tako da se njihov mrk zabeležen sredi meseca v Bournemouthu, res ne bi smel ponoviti.

Liverpool bo v gosteh pri Huddersfieldu dvojno previden. Senzacionalen izpad rdečih iz FA pokala, ki ga je na Anfieldu zrežiral West Bromwich bo najbrž dovoljšen opozorilni znak ter hkrati priložnost, da za popravek vtisa. Ne pozabimo, da Liverpool v nedeljo, torej že na prihodnjem prvenstvenem nastopu, gosti Tottenham.

Ruleti enaka pravila veljaljo ob razmisleku o izidu londonskega derbija začelja, pa čeprav sta se tako West Ham kot tudi Crystal Palace v zadnjih mesecih že pošteno odcepila od rdeče cone. Crystal Palace se tako kot pred desetimi dnevi na Emiratih zagotovo ne bo usodno zlomil že na samem začetku tekme. Pa saj napad domačih obratovalnih temperaturu nikoli ne doseže zgodaj. Jesenski spopad teh dveh tekmecev se je sklenil z dramo in izenačujočim zadetkom Wilfrieda Zahaja prav v zadnjem napadu.

Sredin spored po abecednem redu uvede srečanje med Chelseajem in Bournemouthom, na katerem se ne pričakuje drugega kot pa zmagovalna pomiritev kašljajočih in organizacijsko raztresenih domačinov. Ali bodo sveže okrepitve Chelseaja dostojne velikemu klubu, ki se prihodnji mesec v Ligi prvakov udari tudi z Barcelono. Ob tem, da naj bi bil kot prvi kandidat za naslednika trenerja Antonia Conteja že kar znan: Luis Enrique.

Ni naključuje, da je Leicester City v iztekajočem mesecu dohitel in prehitel Burnley ter se zdaj le še utrjuje na sedmem mestu. Dobre in učinkovite predstave pa so točno tisto, kar iz sebe že mesec in pol ne morejo iztisniti Evertonovci. Proti napad ali dva in Leicester bo uspešen tudi tokrat.

Zaradi že omenjene nepričakovane pokalne zmage West Bromwicha v soboto v Liverpoolu bi bilo prognostnično pogojno lahko zanimivo njihovo ligaško gostovanje pri skoraj neustavljivem Manchester Cityju. Ampak res le pogojno. Ni vrag, da bo izrazito boljši in mentalno orto-zmagovalni Manchester City bogatejši še za tri nove točke.

Skrajni čas je za novo domačo zmago Southamtpona. Ta se na plano kobaca zdaj že dobra dva meseca. In Brighton kot gost vedno predstavlja – upanje! Enako kot v zadnjem obdobju Watford, pa čeprav ta z novim trenerjem Javijem Gracio. Nenazadnje je tudi Paul Lambert še vedno svež strateg tudi v Stokovem sedlu. Za obračun Stoke-Watford bi lahko veljalo: “Malo časa za spoznavanje in prevzemanje novih taktičnih metod, veliko možnosti za vsakršne napake!

Gostovanje Manchester Uniteda na Wembleyju je vselej velik dogodek. Tokrat gre sicer le za Unitedov obisk Tottenhama, ki je bil v zadnjih nastopih še kar prepričljiv, toda strelsko nekam plah. Zato je še toliko bolj lačen zmage na tem derbiju. Na drugi strani pa drži, da se Alexis Sanchez vedno z veliko vnemo loteva nastopov na Wembelyju, še z večjo pa se zaganja proti vratom Tottenhama. Napovedovalski položaj je – tako kot bo nedvomno izjemna tekma – ena sama negotovost.

O pomembnih stvareh se menimo zvečer – 25.krog je nekaj na las podobnega tej resnici.