Ince: Solskjaer mora preboleti Fergusona

Michael Regan/Getty Images

Menedžer Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer se v svojih nastopih pred mediji pogosto spominja časov, ko je igral pod vodstom Alexa Fergusona. Norvežan tako poskuša prebuditi svoje igralce, toda Paul Ince meni, da bi Solskjaer preteklost moral pustiti v preteklosti.

Po odličnem začetku na klopi Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer na zadnjih tekmah preživlja prvo krizo na klopi rdečih vragov.

United je na zadnjih devetih obračunih sedemkrat izgubil, Norvežan pa je v zadnjem času pogosto poudaril, kaj pomeni nositi dres Uniteda in spomnil na slavne čase, ko je klub vodil Alex Ferguson. Med drugim je Norvežan pred kratkim igralce odpeljal v stari trening center, da bi jim še dodatno prebudil občutek pomembnosti igranja za United.

Ole mora preboleti Fergusona. Sedaj je on menedžer Uniteda. Poskusili smo fini pristop, kjer Ole poskuša, da naredi tisto, kar je delal Ferguson. To je vse preteklost, moramo nadaljevati. Vse to, da je ‘Ole legenda, ki je dal gol za zmago proti Bayernu leta 1999’, razumemo. Toda on ni legenda, on je menedžer Uniteda. Poskušati vse znova na Fergijev način nima smisla. Vem, da se tudi ostali počutijo kot jaz. Ferguson ni več šef, to je enostavno,” je svoje mnenje predstavil nekdanji rdeči vrag Paul Ince.

Solskajer je zaradi slabih rezultatov že bil na sestanku pri Edu Woodwardu, s katerim sta bržkone govorila tudi o poletnem prestopnem roku. Govori so o odhodu Paula Pobaja, Romeluja Lukakuja in še nekaterih, ki v letošnji sezoni niso blesteli.