Chelsea želi okrepitve: Lampard bo imel 170 milijonov

Premier Liga 5. Nov 20199:57 > 9:57
Catherine Ivill/Getty Images

Kot poročajo angleški mediji, bo Frank Lampard imel v prihajajočem zimskem prestopnem roku na voljo kar 170 milijonov evrov za morebitne kadrovske okrepitve, a le pod pogojem, da bo Chelsea dobil dovoljenje za prihod novih nogometašev.

Zaradi kršenja pravilnika o prestopih in registaciji igralcev do 18. leta starosti, je UEFA kaznovala Chelsea s prepovedjo nakupa novih igralcev v dveh prestopnih rokih. Ravno zaradi tega glavni trener moštva Frank Lampard poleti ni mogel kadrovsko okrepiti in osvežiti svoje ekipe. 

Naložena kazen londonskemu klubu sicer onemogoča nakupe tudi v prihajajočem zimskem prestopnem roku, a je uprava Chelseaja optimistična, da bo lahko nakupovala že januarja. Športno arbitražno sodišče v Lozani trenutno obravnava pritožbo Chelseaja na kazen, zaslišanje pa je načrtovano 20. novembra, takrat pa bo jasno, ali bo Lampard lahko začel posegati po okrepitvah.

“Seveda bomo z zanimanjem spremljali zaslišanje na arbitražnem sodišču, klub kot je Chelsea mora vedno krepiti svje vrste in to v vseh prestopnih rokih. Če bo naša pritožba uspešna, potem bomo skušali okrepiti našo ekipo,” je dejal Lampard. 

Otoški mediji pa že poročajo, da bo Chelsea že januarja imel na razpolago 170 milijonov evrov za okrepitve. Londonska ekipa je trenutno četrta na lestvici Premier lige s sedmimi zmagami na 11 tekmah.